Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  &n

 
 
Ja, hier is ik weer, voor de derde keer. Die scheisse Doppelsteinen!
Zondagmorgen, het is nog mistig maar we hebben goede hoop,… Bij de Spar staan Are, Ruud, Rocus, Willem en Wiebe. Het is reeds iets na negenen. Daar komt Roel ook aan. Gezevenen gaan we richting Victoria, want daar hebben ze lekker gebak!  Ruud gaat op kop. Indachtig de wens van Willem, zoveel mogelijk over de officiële ATB route.
Iedere keer is het weer een verassing via welke (sinistere) wegen we op de plaats van bestemming komen. Een beetje ‘route’ een beetje ‘freeride’. Vooral paarde paden zijn loodzwaar, veel rul zand. Nog even lijkt het of Mendel wordt aangedaan, mar Arre en ik protesteren heftig, en….het heeft effect. We rijden door het bos naar Victoria, komen inde Hoenderlo tocht terecht, spotten een (stilstaande) ATB tandem en gaan vervolgens aan de koffie. Met gebak natuurlijk.  Het gebak bij Victoria verrast ook iedere keer. Niks niet cafetaria gebak, maar hand made, en dat proef je!  
De Escargots komen ook binnen incl. een vreemdganger, ja, inderdaad, Meindert. Is ie nou wel of is ie nou niet een echte Bello? Zijn niet keus blijft ons puzzelen. Want ik weet zeker: Meindert had anders de hoogste ogen gegooid!  
Er moet gedobbeld worden. Met dank aan zwarte Piet tovert een ieder een dobbelsteen tevoorschijn. Een witte,…. Roel legt zijn dobbelsteen op 6, met de mededeling dat het zo goed is. Ik begrijp daaruit we hoeven niet te gooien, Roel schrijft een stukje. Een misrekening dus,…En dan wordt er gedobbeld, met een rode! Wie heeft een rode? Nou, dat kan er maar eentje zijn,…. Le General, naturellement,…… Wiebe en ik gooien allebei weer een zes. En vervolgens gooi ik weer de hoogste ogen: schrijven dus. Bij deze.
We fietsen terug en zijn half een thuis. Een prachtige tocht door onze schitterende achtertuin. Tot de volgende week?