Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  &n

 
 

Zaterdag  11 augustus,

De laatste training voor de GBBT 2012

8 Bello’s hebben LBL van Le champion , 175 km,  vanuit het centrum van Luik gekoerst. Een mooie tocht onder perfecte weersomstandigheden die onze conditie danig op de proef stelde.

Vrijdag avond arriveerden    Roel, Pieter, Arre, Coen, Wiebe, Meindert ,Rocus en Frank in het hotel “Best Western”,  tegenover het prachtige nieuwe station in Luik.  Na een prima nachtrust, een goed ontbijt  vanaf het “Palace de  Congres"  gestart.  Al snel bleek dat de route afweek van de ons bekende. Barraque Fraituur zat niet in de route, en het eerste koffieadres hadden we dan ook na 75 km, na de Wanne in Stavelot.  Hier hebben we genoten van diverse soorten gebak getrakteerd door Pieter, in verband met zijn verjaardag.  Voordat we in Stavelot aankwamen had Rocus al een gebroken ketting, die gelukkig onverwacht snel gerepareerd werd door een servicebusje van de organisatie.

Hierna dachten we de Haute Levee en de Rosier voor de kiezen te krijgen. Maar nee, ook hier was de route aangepast en kwamen we op nieuw glooiend terrein, zonder echte kuitenbijters. Hierbij kwam de tandem van Arre en Coen goed tot zijn recht, door de glooiende route wisten zij het tempo behoorlijk hoog te houden. Arre aan het stuur met bediening van de versnelling en de remmen, echter zonder gas regulateur, Coen zat als stoker achterop en was moeilijk te temmen.  Hij  kwam  met een stijve nek aan de finish,  het rondkijken koste hem de meeste energie.

In Remouchamps  een lunchstop om met uitgeruste benen de Redoute te kunnen nemen. Door zij zij-klim was dit een makkie.  We dachten vanaf hier eenvoudig de laatste 35 km af te kunnen dalen naar Luik .  Echter in de laatste kilometers kregen we nog een paar gemene klimmetjes voor de kiezen, we reden Via Sart Tilman en Tilf Luik binnen.

De avond afgesloten met een hapje eten in de nieuwe stations restauratie, waarbij we met een voldaan gevoel terug konden kijken naar de LBL 2012.