Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  &n

 
 
… en zo kon het gebeuren dat toch weer twee onwetende Bello’s met slecht geheugen om 08:30 bij de Spar stonden. Ruud en Maarten vertrokken dus om 08:32 voor een rondje Deventer, nadat de afweging was gemaakt dat terug naar huis ook wel lekker zou zijn, bij zo’n kleine opkomst. Dit was toch onze eer te na. Ruud heeft zo zijn eigen weggetjes om via Zutphen en Wilp in Deventer te geraken. Ik was gewaarschuwd, want Ruud zou mij een natuurgebied laten zien, waar we voor van de fiets af moesten. Het blijkt een wandelpad langs een oude tak van de IJssel. Inderdaad zeer mooi, weids en stil, zij het dat in de aanloop een dame niet gecharmeerd was van deze twee fietsers op haar voetpad.
Na het voetpad is er kennelijk een hardloop festijn aan de gang, over ons fietspad! Voor een groepje lopers moet dus gebeld worden, ik zie een kuil in het asfalt over het hoofd en maak een vergelijkbare buiteling als Rijck in Italië. Het stuur slaat uit mijn hand, fiets naar links, ik rechtdoor, vrij korte remweg op het ruwe asfalt, heup beurs en ontvelt, evenals elleboog, knie en enkel. Gelukkig Ruud niet geraakt en geen schade aan de verse Ksyrium Elites. We besluiten wel door te gaan naar Deventer, alwaar we de eerste zijn op het terras voor koffie en notentaart.
De terugweg heeft aanvankelijk ook de nodige voor mij toch nieuwe wegen. Gelukkig is het nog steeds vrij rustig en we doen er een schepje bovenop: over de binnenwegen via Klarenbeek terug naar Hall en Dieren.
Hebben andere Bello’s, de 09:00 uur groep, ons wellicht op de voet gevolgd? We zullen het lezen op de site.
Wat een dag, prachtige tocht, met een krasje. Lekker gereden, 88 km, 31,7 km/u gemiddeld.
 
Straks die notulen er nog eens bijpakken … Wiebe kan dat allemaal wel zeggen …