Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Mooie Gelderse Streken

zondagsrit 9 augustus.

Na het modelverslag van vorige week durf je haast niet meer een nieuwe versie te schrijven.
Moet het leuker, gedetailleerder , meer beschouwend , feitelijk waterdicht, compleet, emotioneler (als dat zou kunnen), weet jij het?
Nou ja ik heb mij na twee ronden 6-jes gooien door Roel, Fred en Wiebe vrijwillig beschikbaar gesteld.
Immers toen Roel bij Bello West mee fietste had ik vooraf al voor hém een 6 geworpen.

Nou daar gaat ie:
Zeven Bello's aan de start. Hiervan waren zes man in Bello tenue. De zevende Bello geniet sinds heel kort van zijn volledige pensionado bestaan en is in afwachting van zijn AOW- gerechtigde status over x-maanden. Dit moet voor hem kennelijk zo'n geweldig vooruitzicht zijn dat hij zich in een fietsshirt had gehesen dat overduidelijk een Zwitzerlevengevoel uitstraalde.
Omdat ( slechts?) één van de deelnemers aangaf het niet al te laat te willen maken werd gekozen voor een rit via Deventer naar Vierhouten en achter Apeldoorn langs terug naar Dieren, een extra lange tocht dus.
Via de mooiste Gelderse streken met bossen, coulissen- en rivierenlandschap bereikten wij de parel van Vierhouten: uitspanning de Vossenberg.
Aldaar werd de rode teerling van Wiebe geworpen met bovenvermeld resultaat.
De koffie was uitstekend de appeltaart niet in punt-, maar in blokvorm en zo gespeend van suiker dat (hopelijk gezoete)slagroom voor elk volgend bezoek door scribent wordt aanbevolen.
Meindert uite het vermoeden  dat Belloos mogelijk de missing link tussen vis en mens in hun midden kunnen hebben. De waarheid onder deze uiting werd prompt beproefd op deze onderzoekende geest. De gehanteerde bidon bevatte dit keer goed viswater, zonder één eetlepel Isostar.
Er werd nog terloops opgeroepen deel te nemen aan de Elfheuvelen tocht eind augustus

Ook op de terugreis maakte Gelderland datgene waar wat je tegenwoordig zo vaak op de radio kunt horen: Gelderland levert je mooie streken.
Na 109 kilometer arriveerde het Dierense deel en de Bello West deelnemer weer bij de Spar.
Roel en Ruud hebben hard gereden ook Meindert heeft een stukkie kopwerk gedaan.
De anderen kunnen hun schone gemiddelde best in hun fietslogboek schrijven als ze er maar bij zetten: binnen het peloton.
Overigens waren niet aanwezig: Arre,die volgende week de Pyreneeën gaat bedwingen met Stella op de tandem; veel succes en heel veel plezier, Harry die nu de Rockies overgaat van Canada naar Mexico ook veel plezier en sterkte, en dan waren er kennelijk ook nog enkelen op vakantie.
Pieter had zich vergist, die was namelijk aan het opruimen, een activiteit die een Nederlander in het algemeen toch bewaart voor het voorjaar. Maar goed zo ontliep hij een ronde koffie/gebak en liep ik die ronde mis.
Wat ook nog even als teleurstelling werd geuit is dat Ton niet kwam opdagen.

                 Allerbeste Ton,
                 Het was positief bedoeld. Een mooie aanleiding om ons op de site van repliek te dienen,
                 maar zeker ook om snel weer met de club  mee te fietsen.
                 Ik stel mij voor dat er over enige tijd enkele Belloos zich 
                 als maatje voor diverse voorzichtige opbouw trainingen beschikbaar stellen.

Het was voor ondergetekende weer een heel groot genoegen met
Berend, Meindert,Rocus, Roel,Ruud en Wiebe
deze zondagochtend in vol zomerse omstandigheden sportief door te brengen.

Voor alle Bello's op vakantie, voor wie binnenkort gaat én voor wie volgende week zondag weer van de partij is: heel veel plezier.