Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Mooi weer: Gescheiden wegen

Zaterdagavond 8 november. De Bello site maakte melding van een liefhebber die graag op de racefiets zou gaan toeren deze zondag. Ik vind dat een goed idee, zeker gezien de weersvoorspelling. En omdat het Willem is die erbij zal zijn, weet ik al dat het koffieadres waarschijnlijk in Etten zal liggen. Met dat mooie vooruitzicht heb ik een heerlijke nacht geslapen.
Zondagochtend 9 november. Vroeg op, zoals altijd en de fietsspullen in gereedheid gebracht. Het is wat frisjes en er staat een straffe wind. De vooruitzichten blijven goed en om iets voor negenen tref ik een groepje Bello’s bij de Spar. Ook Pieter heeft de racefiets bij zich, dat maakt dus drie. Aart, Coen, Ferry en Wiebe hadden de ATB meegenomen om te rammen door de bossen. Na geanimeerde conversatie zijn de twee groepen gescheiden:  1 naar het bos, de andere naar Etten op de racefiets. Wij memoreerden deze, opnieuw, historische dag in de Bello geschiedenis.
Snel waren we geconcentreerd op de lichamelijke arbeid en met de wind op kop reden we de bekende weg± Doesburg, langs Het Zwarte Schaar, over de Grind, richting Achterhoek, Hoog Keppel, Terborg, afijn, je kent die route wel. Wisselend kopwerk, met Pieter en Willem als tempobepalers. De nieuwe Specialized heeft geen vering, maar demping. Maar niet in snelheid want die was ongedempt hoog.
Bij Tiemessen even, heel even, overwogen om niet te dobbelen, maar na twee zessen was ik de gelukkig om jullie te informeren van onze ervaringen.
Terug langs ´s Heerenberg omdat ons commercieel talent uit Ellecom rond half 1 thuis moest zijn.
Met 82 kilometers op de teller bij terugkomst in Laag Soeren was deze zondagmorgen alweer herinnering. Volgende week weer goed weer?  Het zou zomaar kunnen. Hou de site of Whattsapp in de gaten!