Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Met z'n tweeën

Bij het te bedde gaan zaterdagavond nog even een blik op weeronline geworpen. Dat ziet er op de vroege zondagmorgen niet best uit, om maar niet te zeggen: ronduit slecht. Omdat de weervoorspellers het nog wel eens bij het verkeerde eind hebben toch maar de wekker gezet.
Die liep om 8.00 uur af vanmorgen,  tijd om de voorspellingen te toetsen op waarheidsgehalte.
De grote blauwe vloed is om 9.10 uur voorbij en daarna wordt het droog, zo luidt de herziene berichtgeving. En ondanks dat de temperatuur zich rond de 0 graden beweegt is het niet glad.
Geen enkel excuus dus om mij niet reisvaardig te maken voor een ATB-rit met de Bello ‘s. Nog beter is, ik heb er zin in. Lekker met de Bello ‘s door de modder banjeren met een koffiestop onderweg.
Maar voor de Bello ’s zal toch niet gaan gelden: nat en koud, glad en oud, en dan hun heil in de sportschool gaan zoeken? Want wie er staat helemaal alleen onder de luifel bij de Spar? De hoeder van onze geld- en betalingssystemen, waarvoor hij de wereld over reist, een langjarig huwelijk in stand houdt en net terug is van vakantie uit Spanje om dat te vieren? Rocus dus. Bijna op het punt om te denken dat hij in zijn uppie moet fietsen maar dan toch gezelschap krijgt van schrijver dezes.
Victoria wordt als koffiebestemming aangemerkt. Het is inmiddels droog geworden, tenminste zo goed als droog  als je de druilerigheid niet meerekent. Het door regenval met water verzadigde parcours warmt ons snel op. Via hele mooie singletracks, vooral die achter Coldenhove, fietsen we richting Loenen. Daar steken we de Vrijenbergerspreng over en na anderhalf uur en 25 km. belanden we bij het chauffeurscafé. De vraag die we ons stellen is: voor de koffie de Varenne nog door en bij Victoria pauzeren of gaan we nu koffiedrinken. Tot het laatste wordt besloten.  
We bestellen ons ons eigen soort koffie met, op aanbeveling van de bediening, een hele lekkere apfelstrudel. Wel gauw even een fotootje laten nemen en die op de Bello-groepsapp gezet om de mannen die thuis zijn gebleven het ongelijk van hun keuze in te wrijven. Ook de 3-mans afvaardiging uit Twello schuift aan: onze Bert, Bart en Jan.
Na de koffie fietsen we door de Varenne en laten Victoria links liggen. Het viaduct over, het bos weer in, het eerste pad links en parallel met de Groendendaalseweg naar beneden. De remmen van Rocus piepen de hele route al als een gek maar geen enkele boa komt er op af om ons tot de orde te roepen. Het laatste stukje van onze rit gaan we via het asfalt waar Rocus en ik in Eerbeek afscheid van elkaar nemen. Met een mooie training achter de rug durven wij het avontuur op Schier het komend weekend wel aan.
Ik vervolg mijn rit met als bestemming de Shell in Dieren waar ik in de wasstraat mijn fiets onderhanden neem. Even na half één, met 47 km. op de teller en een gemiddelde van 17 km., sluit ik de rit af. Allen een mooie Sinterklaasavond gewenst op 5 december. Met als tip de volgende cadeauwens: vrij op zondagmorgen om met de Bello ’s te gaan fietsen!