Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Magere opkomst.

Om 9.00 uur van huis ( lees: de Spar ) en om 12.45 weer thuis.

In dat tijdsbestek hebben we 87 kilometer gefietst met een gemiddelde van 27 km.

We, dat waren vandaag Meindert, Rocus en Wiebe, een magere opkomst.

We, dat waren de Bello ’s die op de groepsapp hadden aangekondigd te komen fietsen.

Ook waren er de nodige afmeldingen, zelfs meer dan aanmeldingen.

Was de wisseling van de seizoenen en de daarmee samenhangende vertrektijd de reden?

Kan bijna niet, want wat is het lekker als je een halfuurtje later je bed uit kunt komen.

Het weer dan? Ook niet dunkt me, want de voorspellingen waren van zonnige aard.

Dat de bewolking lange tijd de zon verduisterde en dat het fris was, wisten we pas vanmorgen.

Hoe het ook zij, het kleine gezelschap overwoog even om met de Veluwerijders mee te fietsen.

Ja, en dan belandt het fietsen met Club Bello op zondagmorgen toch in de gevarenzone !

Daar werd verder geen uitvoering aan gegeven maar van de Veluwerijders waren we nog niet af.

Als koffieadres werd Lochem genoemd, dat werd Laren, op verzoek van Rocus via Zutphen.

Fietsend langs de hoofdweg van Dieren naar Brummen kregen we groep 2 van de Veluwerijders in het vizier en vond aansluiting plaats bij het opdraaien van het fietspad langs de IJssel.

Even kwam toch weer het idee naar voren om met hen mee te fietsen maar onderaan de brug over de IJssel gingen de VR de nieuwe brug over en ons groepje splitste zich af op weg naar de oude brug.

Bello gered, maar uit de vraag aan schrijver dezes om de Bello ’s op te roepen tot deelname aan de fietstochten op zondagmorgen,  blijkt dat een wat groter Bello-peloton gewenst is.

Rocus loodste ons vaardig door Zutphen, waar werd gekozen om langs een stuk onverharde weg over het landgoed van Huize De Voorst richting Almen te koersen. Na de brug over het Twente Kanaal was de afstand tot de koffie bij Witkamp in Laren, met daar 36 km. op de teller, overzienbaar.

Het was fris op het terras maar de koffie en het monchou gebakje smaakten prima. Althans zo vonden Rocus en Wiebe. Meindert onthield zich van deze lekkernij om zich steeds meer op te werken in de pikorde van de Bello ‘s. Bij afwezigheid van de grote kopmannen, op Rocus na natuurlijk, liet hij zich flink van voren zien. Reden voor de schrijver om als waardering voor de bewezen kopdiensten van het duo Rocus en Meindert  het ritverslag van vandaag voor zijn rekening te nemen.

Na de pauze ging het met de ruimste wind richting Lochem en vandaar naar Vorden. Daar aangekomen werd van de gebruikelijke route afgeweken en het roer aan Meindert gegeven.

Die heeft gewoond in buurtschap de Linde en via de weg daarnaar toe en verder naar Hengelo, kregen we een mooie weg en prachtige natuur voorgeschoteld met uitleg van Meindert aangaande  de plaatselijke zelfstandigheid en gebruiken in die streek.

Van Hengelo richting Hummelo, onderweg kiezend voor een binnendoortje naar Doesburg, voerden we de kilometers op van 36 voor tot 51 na de pauze.

Er wordt wel eens gezegd “ klein maar fijn “ en dat hebben we vandaag kunnen ondervinden.

Maar fijner is een wat groter peloton. Benieuwd of  we volgende week weer met een wat grotere Bello-formatie op pad kunnen gaan.