Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

lekker windje

Vier man sterk aan de start. Roel, Ferry, Wiebe en ik. De keuze gaat naar de meer chique locatie, dus snel op pad. Zoals alle keren tot nu toe die ik mee maakte, lukt het Wiebe en Ferry om zich perfect te drukken en een ander met het kopwerk op te zadelen. Daarbij moet ik helaas bekennen dat spelletje inmiddels door te hebben en sluit me laf aan bij beide heren zodat Roel voor de pauze al het zware werk mag opknappen. En trouwens ook een flink stuk na de pauze want de harde wind zorgde ervoor dat iedereen lekker achter Roel bleef zitten, een enkele Benny-achtige uitbraak door Ferry daargelaten.

Roel loodst ons vakkundig richting chauffeurscafé waarna op gezag van de directie een rondje Varenna volgt om met 30 km op de teller bij Fletcher Hoenderloo aan de appeltaart met bijlagen te kunnen beginnen. Prima pauze waarbij de heer V uit de doeken doet hoe inmiddels als een verzekeringsfraudeur is aangewezen door Artificial Intelligence. Of was het een Fries algoritme? Gelukkig is hij nog op vrije voeten. 

Als beloning voor het sterke verhaal mag hij na de pauze zijn wens kenbaar maken, dus we gaan het Deelerwoud helemaal verkennen. Hetgeen dus geschiedde. Als we daarna weer een beetje in onze eigen contreien zijn, wordt zijn verzoek om nog even de Haverkist te berijden afgewezen. Die staat nu op het programma voor volgende week. 

Bovenop de Elsberg splitsen we ons op in twee duo’s, waarna Roel en ik nog even het stuk nieuwe mtb-route richting Laag-Soeren verkennen. Inmiddels al aardig uitgesleten, goed nat, maar wel uitdagend. Om 12.45 uur thuis met 57,57 km op de Strava. Een fijn ritje onder lekker zonnige omstandigheden.