Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Koekstad

Koekstad Deventer
 
Met 6 graden kan je wel stellen dat het vanmorgen koud was. Verder was het prima fietsweer: windstil, een zonnetje en frisse lucht. Met z’n drieën stonden Pieter, Wiebe en Ton vanmorgen bij de Spar op andere Bello’s te wachten die niet kwamen. De Posbankloop, een weekje vakantie en fietsen op zaterdag, waren ondermeer de redenen dat andere Bello’s niet kwamen opdagen. Wiebe had gisteren ook al, een mede door hem georganiseerde gesponsorde fietsshoptoertocht gereden. Pieter had een lichte irritatie aan zijn knie en op zijn instigatie werd het een vlakke rit naar Deventer.
In een vlak tempo zonder bonussprints en zonder te jakkeren ging het via Hall over rustige wegen naar de IJsseldijk. Even leek het er op dat in dit vlakke land een heus klimmetje overwonnen moest worden, maar het was het zonlicht tussen de bomen die ons een luchtspiegeling voor toverde. Voor de klootschieters is het nieuwe seizoen ook weer gestart; net zoals vorige week was het nu ook weer druk met deze oud-Hollandse sporters op de dijk.
In Deventer op ons bekende adres op het Marktplein, genoten we buiten op het terras van de koffie met overheerlijke notentaart in de sprankelijke ochtendzon. Op de terugweg via Zutphen niet links af richting Brummen, maar rechts af ging het via Voorst, Empe en Klein Amsterdam nu in een strakker tempo door Eerbeek naar Dieren. Leuk was het dat we onderweg in Hall onze nestor Marius, die samen met Fred een rondje fietsten, ontmoetten.
Thuis in Arnhem stond er 103 km op de teller.
We feliciteren Rocus met zijn verjaardag. Je zou het niet zeggen. Proficiat!
(Sorry, plaatsing op side is gisteren mislukt.)
Ton