Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Hilletje of toch Uddlermeer

Zondag 27 augustus.

1 is een eenzame fietser of een heimelijke trainer

2 is een groep

En 3 Bello’s  is een peloton.

Zo was het deze zondag. Prachtig weer in het vooruitschiet en een enkele last-minute annulering, waardoor het kleine pelotonnetje besloot richting Kootwijk te gaan.

De wegenkennis van dit drietal is tot en met Apeldoorn prima, want daar heeft Ton heel lang alle fietspaden bereden van en naar zijn werk. Het relaas daarover is machtig interessant en wij hebben dan ook genoten van de verhalen over hoe een Bello zo toch aan het fietsen als hobby kan komen.

Dus via Beekbergen eigenlijk recht-toe-recht-aan naar Apeldoorn en verder richting Kootwijk. Veel te vroeg waren we al in de buurt van het Hilletje en omdat ook de kilometers tellen, besloten we naar het Uddelermeer te spurten. Mooie buurt daar hoor, veel bos, paarse heide. Op het terras aan het meer troffen we enkele Veluwerijders die incognito op pad waren en ons als Bello’s elitair noemden. Na een forse verbale krachtmeting hebben we dat maar zo gelaten.

Terug zijn we zoekend en dwalen uiteindelijk thuis gekomen en kan ik jullie verzekeren dat deze 75 kilometer lange verrassingstocht mij bij zal blijven. Dank voor het mooie gezelschap, het kloeke kopwerk en de gezelligheid. Tot Spar!