Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Het kan verkeren.

Het kan verkeren. Meindert appte mij zaterdag of ik zin had om op de racefiets een rondje Deventer te maken. Vertrek om 9.00 uur bij de Spar. Ik belde hem om akkoord te geven en voor te stellen hem thuis op te halen vanwaar we onze fietstocht konden voortzetten. Verlost van de gesel van de Bello.  Meindert lichtte toe dat het doel van zijn voorstel  was om een route te bepalen voor zijn klus in Deventer. Hij is namelijk van plan om zijn forensenverkeer op de racefiets te doen en kilometers te maken ter voorbereiding op de GBBT in augustus. Met zo’n 60 kilometer per dag een prestatie van formaat maar houdt hij dat vol is de vraag. Zelf is hij daar ook niet helemaal van overtuigd. Succes Meindert.

Zijn appje aan mij was mede ingegeven door het idee dat de meeste Bello ’s wel TKT zouden fietsen.

Maar toen Willem zich op de groepsapp meldde met de opmerking dat iedereen zich voor TKT had afgemeld en zich afvroeg of er vanmorgen wel iemand bij de Spar zou zijn, heroverwoog ik mijn voorstel aan Meindert.

Met de melding dat ik bij de Spar zou zijn, maar wel met de opdracht van een rondje Deventer, waagde ik mij in het hol van de Bello-leeuw. Niet meer beschikkend over het elektrische monster van vorige week zou ik het nu zelf moeten doen. Kort daarna kwam ook het bericht dat Ferry en Arne aan de start zouden verschijnen. Meindert ontging dit berichtenverkeer natuurlijk niet en die stond als eerste bij de Spar vanmorgen.

Er werd nog wat gedelibereerd over het niet doorgaan van de TKT maar toen kwam de Bello-trein in beweging. Op naar Deventer.

Door de Gelderse dreven en de voorsterklei, achter de rug van de niet aflatende kopman Ferry, stevenden wij na 30 km. koers en één uur tijd,  al waaierend in de wind op de koffie af.

Hoewel vroeg,  waren er toch al gasten in het etablissement de Sjampetter op de markt. Hoewel de zon uitnodigde om plaats te nemen op het terras verkozen wij toch een tafel in de krochten van de kroeg. Zoals gebruikelijk passeert van alles de revue maar is het vooral een gezellig samenzijn.

Na de koffie via Gorssel op weg naar huis. Waar een groen stoplicht voor fietsers ons, zo dachten wij,  de ruimte gaf om op te stomen, maar tegelijkertijd verzeild raakten te midden van optrekkende auto ‘s. Geen ongelukken maar wel een waarschuwing voor een eerstvolgende passage aldaar.

Na Zutphen de binnenlanden in met een schikkelijk tempo zodat, zo heb ik het ervaren, dankzij het wiel van mijn voorliggers de gesel van Bello niet neerdaalde en met voldoening rond 12.30 uur de eindstreep bereikte. Voor de statistiek nog even de getallen: 65,53 km., rijtijd 2.33.12 uur, een gemiddelde snelheid 25,66 km. per uur en, gelukkig voor mij, slechts 119 hoogtemeters.