Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  He

 
Het “ lang zal hij leven en hiep-hiep-hoera” van slechts 3 Bello ‘s ging een beetje verloren in de Veluwse bossen maar het was niet minder gemeend. Het was bedoeld voor Ferry die op 4 november zijn 65-ste verjaardag vierde en dat bij de Spar vertelde. Dus was de keuze voor het koffieadres snel gemaakt want waar een verjaardag is, is een traktatie nietwaar? En waar is die traktatie lekkerder dan bij Victoria? Dat was althans de mening van de Bello ’s Coen, Rocus, Willem en Wiebe die vanmorgen om 9.00 uur eveneens bij de Spar aan de start verschenen.
Wiebe werd het genoegen gegund te mogen fungeren als boskapitein. Voor wat betreft het parcours koos hij voor de 80/20 regel, dus 80% illegale en 20% legale bospaden. Minder dreigend gezegd: 80% op niet en 20% op wel voor mountainbikers bestemde routes. Willem zag al in het begin “ een man in een groen pak “ aankomen maar die kwam maar steeds niet opdagen. Wel is het de vraag of die zinsbegoocheling Willem de hele morgen niet parten heeft gespeeld want hij fietste wel heel sterk. Ook (ver) van voren zo nu en dan, terwijl we Willem als hoeder van de man in het laatste wiel toch meer achterin verwachten. Maar die rol werd vandaag probleemloos door Rocus overgenomen. ( Om privacyredenen noemen we hier niet de naam van de Bello in het laatste wiel ) 
Ne een beetje gescharrel door Hagenau ( waar Ferry zijn moyenne aan valpartijen opvijzelde ) en de Hall-huisjes op het Schaddeveld werd via de Worth-Rhedense Heide en het Rozendaalse/Terletse Veld ( waar Coen wegens andere verplichtingen afscheid van ons nam ) de kop van de Koningsweg bereikt. Vervolgens langs de crossbaan naar de kop van Deelen en vandaar met een grote lus door het Deelerwoud naar Victoria. Onderweg waren we daar zelfs even het spoor bijster maar uiteindelijk kwamen we met een ongehoord aantal van 32 km. bij Victoria aan en waren we wel aan koffie toe.
De kabinetsplannen m.b.t. de zorgverzekeringen vormde belangrijk onderwerp van gesprek. Zo ook de aanstaande jaarvergadering van Club Bello. Nog onbekend bleek welke auto Aart, Arne, Rocus en Roel naar Rijck brengt. En welke fietsen zij meenemen en welke fietsen bij Meindert moeten worden ingeladen. Rocus heeft op zich genomen om hierin aktie te ondernemen. Komt goed dus.
Het dobbelen leverde na herkansing een tweede gunning op voor Wiebe als schrijver van het ritverslag.
Tijdens de koffie bleek de klok niet te hebben stilgestaan en dus werd besloten om langs de kortste weg huiswaarts te keren, dus door het Loenense Bos, langs Steinhull en de Zilvense Heide op huis aan. Maar niet nadat onderweg, op een mooie plek in het bos, een feestlied voor Ferry werd aangeheven, waarmee het verzuim werd goedgemaakt dat dit niet bij Victoria was gebeurd.
Het zal rond 13.00 uur geweest zijn dat iedereen met rond de 52 km. op zijn thuisadres was en terug kon kijken op een mooie ATB-tocht.