Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Groeten

door

in
Groeten van Kees
 
Ik las dat de belangstelling voor de wekelijkse Bello ritten de laatste weken beperkt bleef tot een klein groepje van een man of vier. Weersomstandigheden, blessures, de aangepaste Bello zomertijd en natuurlijk de vakantie spelen hierbij een rol. Veel Belloïsten nemen op hun vakantie hun fiets mee of gaan zelfs op fietsvakantie, zoals Ferry. Toos en ik zijn dit jaar naar Scandinavië op fietsvakantie geweest. Wij zijn met de trein en boot eerst naar Kristiansand in Zuid Noorwegen gegaan en zijn van daaruit via Oslo, Zweden (Götenborg), Denemarken (Kopenhagen), Duitsland (Lübeck, Hamburg, Bremen) en Nederland (Bourtange, Giethoorn) naar Arnhem gefietst. Een afstand van bijna 2500 km. Met een veelal zuid westenwind tegen. Dit was op zijn tijd werken vooral als de wind nog eens aanwakkerde en je in je (wel waterdichte) regenjack de regen moest trotseren. Aantrekkelijke fietslanden zijn het: fietsroutes zijn redelijk tot goed te volgen, automobilisten halen je niet onverantwoord in en geen bloedhitte. In Noorwegen en Zweden was het op zijn tijd bijzonder steil met (korte) hellingen van 15%- 25% en zelfs nog wat meer. Boven de 25% moesten we de fietsen samen over onverharde paden naar boven duwen.
 
In Noorwegen hebben we de eerste nacht doorgebracht op het resort Hamresanden bij Kristansand. De exploitant hier is niemand minder dan de bekende kasteleinszoon uit Puttershoek: Kees Verkerk. Niet alleen in het schaatsen heeft hij de grootste successen behaald, hij is ook een begenadigde musicus op het keyboard. Het Nederlandse repertoire beheerst hij als de 10 km in zijn glorietijd. Kees was er natuurlijk als de kippen bij om met ons op de foto te gaan toen hij hoorde van onze fiets- en schaatscarrières. Bello krijgt de hartelijke groeten van hem. Uiteindelijk zijn we vier weken op pad geweest. Te lang om er een verslag per dag van te maken. Nu wordt het weer tijd om met de Bello- maten te gaan fietsen.
 
PS Medio september a.s. gaan we verhuizen. Ons huis is verkocht en we gaan tijdelijk in een appartement wonen. Het nieuwe adres vind je bij de ledengegevens.