Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Gisteren

Gisteren was Limburgs Mooiste waar ik helemaal in mijn uppie de Bellokleuren moest verdedigen. Maar in dat soort gevallen is Pia graag bereid de gaten te dichten en dus togen wij vrijdagmorgen met ons tweeën naar het Limburgse land waar we onze intrek namen in het hotel waar we ook met KBK verbleven, de Schaepkens van St. Vyth. We hebben een prachtig weekend gehad.
L.M. had een nieuwe lokatie, Avantis, het binationale Business Park op de grens tussen Aken en Heerlen dat voldoende ruimte bood voor de maar liefst 18.000 deelnemers aan de diverse routes. Het was daar een drukte van belang. Om precies 8.30 kreeg ik mijn startlabel en vertrok ik voor 150 km, zomers uitgerust en met twee bidons in de houders en dat is voor mijn doen best veel te noemen.
Het is zeker niet gezellig om alleen te fietsen maar je schiet wel lekker op. Niemand wacht op jou en jij hoeft ook op niemand te wachten. Zo nu en dan maak je onderdeel uit van een groepje maar als die gaan wachten op een ploeggenoot fiets jij gewoon door. Minder prettig is als je met panne komt te zitten en helemaal op jezelf bent aangewezen. Maar gelukkig kreeg ik daar niet mee te maken.
De route bracht ons in Duitsland ( rondom Aken ), in België ( de voerstreek met KBK-bekenden als St. Pietersvoeren, Aubel en in Val Dieu een verzorgingspost natuurlijk ) en Zuid Limburg met elke streek zijn eigen kuitenbijters. Als je L.M fietst dan weet je één ding zeker, van de ruim 2.000 hoogtemeters die je voor je kiezen krijgt wordt je flink moe. En als je dan de hele dag in de hitte hebt gefietst en je moet in de laatste kilometers nog de Eyserbosweg op, dan is het niet verwonderlijk dat je deelnemers lopend naar boven ziet komen. Maar als Bello kun je dat natuurlijk niet maken.
Na 7 uur op de fiets en 23 km. gemiddeld kwam ik na 161 km. door de finish. De fietstijd week niet eens zoveel af van de tijd die ik onderweg had doorgebracht. Want als je alleen bent ga je niet zo gauw een pauze nemen. Ergens lekker koffiedrinken met een flink stuk vlaai erbij. Dat is er niet van gekomen. Maar van het fietsen heb ik genoten. Een mooie training bovendien voor de GBBT 2010.
Een training die met de Hel van Wageningen op zaterdag 19 juni ( er kunnen best nog wat meer Bello ’s inschrijven ) een mooi vervolg kan krijgen ( zie de seizoenagenda op de Bello-site ) .