Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  Gi

 
Gisteravond een sms’je van Ferry, ik ga morgen niet, teveel last van zijn rug, vanaf deze plaats sterkte Ferry, dat klussen moet je laten doen!! Ik denk bij mezelf, morgen, veel wind en regen voorspeld, maar eens kijken, maar geen wekker zetten, maar ja de automatische piloot werkt dus ook op zondag, toch op tijd wakker en het is droog, maar wel veel wind. De afgelopen week heb ik die al 4 dagen aan den lijve ondervonden, als je naar Doetinchem fietst heb je praktisch altijd wel de wind tegen. Onderweg naar de Spar wordt ik al ingehaald door Maarten en samen arriveren we bij de Spar waar nog niemand anders staat te wachten. Even later komt Jan uit Velp aangefietst en daar zal het vandaag dan ook bij blijven, wel een hele magere opkomst op deze nu nog mooie deels zelfs zonnige dag!
Maarten stelt voor naar Nijmegen richting Tivoli te fietsen, met als argument, eerst lekker tegen de wind in beuken en met de wind in de rug terug.
Via de Lange Juffer, waar we in de verte richting van Ellecom een groepje van ongeveer 4 herten op de weg zien staan, het waren nu eens geen reeën, maar grote herten, op naar De Steeg. Onderlangs in Rheden langs de IJssel, waar de weg voor het smalle bruggetje op deze vroeg morgen al versperd werd door een auto met aanhanger met een boot, kwestie van luisteren naar de TomTom, die kon dus helemaal terug. Met twee van die sterke mannen op kop, waarbij de een niet voor de ander wil onderdoen, ging het in een hoog tempo naar Huissen en vervolgens via Bemmel de dijk op naar Nijmegen, exact om 10.00 uur reden we op de Waalbrug, ondertussen had ik al aangegeven graag te willen koffiedrinken aan de Waalkade, ik zag de buie al hangen, Maarten kennende, kunnen we ook nog wel enkele klimmetjes meepakken in de buurt van Berg en Dal!! We zaten nog maar goed aan onze eerste kop koffie of de regen begon al met bakken uit de hemel te komen. Tijdens de koffie zijn we te weten gekomen dat Maarten nu prima mosselen kan koken en gaat ons zeker uitnodigen om dit eens te testen en Jan zien we binnenkort in een Saab cabrio rond toeren. Na de koffie werd het droog en was het moment om weer te vertrekken, althans dat dachten we, binnen vijf minuten begon het weer fors te regenen en ik was zonder regenjack vertrokken en was dan ook binnen no time kletsnat. De terugweg ging via Lent, Elst en het vreemde was dat het in Elst totaal niet had geregend, dus al gauw konden de regenjacks weer uit en in gezwinde spoed ging het richting de Pleybrug, ook hier moest ik wel weer even lossen, de beide hanen geven elkaar geen duimbreedte toe, dus aan dat gevecht hoef ik me niet te meten, maar gelukkig wordt er altijd wel weer even ingehouden en via dezelfde route kwamen in Rheden Jan kon voor zijn gevoel nog niet thuis komen en wilde nog even via de Posbank extra klim kilometers maken en in De Steeg nam ik afscheid van beide heren, ik was zowaar met 85 km op de teller eens om twaalf uur thuis, al met al een lekker tochtje. Gemiddeld ook toch nog weer richting de 30, niet slecht met al die wind tegen.