Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

GBBT 2014etappe2 Sarzana Cavi di. Lavagna

Na een smakelijk avondmaal, vooraf lasagne en aansluitend een calamarissalade, een koffie na in de tuin van het hotel, kwam een fraai einde aan wat een  eenvoudig dagje had moeten zijn. 8.29 uur gereed en 105 km te gaan, normaal zijn we dan om 12.50 uur weer thuis. In GBBT-termen is alles anders, ook dus de thuiskomst om 17:00 uur. Deze eenvoudige rit was zo zwaar dat twee koffieshops (voor het thuisfront: alle soorten koffie €1 per stuk!) en een lunchpauze nodig waren om de krachten weer op peil te brengen. Ik sluit niet uit dat de routeleider hier anders tegen aan kijkt. De tocht begon prachtig met een fraaie boog rondom en door La Spezia, waar we vanuit de omringende heuveltjes prachtige vergezichten voorgeschoteld krijgen. Daarna Cinqueterra, zo een lieflijk gebied, op de fiets is het echter een regelrechte hel. Diverse malen worden we van zeehoogte naar 600 meter gestuurd om daar in de wolken (!) een zware pas te overbruggen. Onderweg zien we enkele platgereden slangen, waarvan de laatste licht enge proporties had. Ook enkele geiten laten zich op de weg zien, wat tot de mededeling leidt dat geiten tegen hun eigen sik pissen. Dit om nog aantrekkelijker over te komen bij de vrouwtjes-geiten. Zo leer je nog wat tijdens de tocht. 
Twee lekke banden dit keer onderweg. De eerste bij mij waar dankzij de goede hulp van Willem redelijk snel weer kan worden gestart (enkele Bello's zeiden: we rijden even door) waarna een heuse achtervolging plaats vond om toch nog een beetje op tijd weer bij de groep te komen, de tweede overkwam Ruud, die de werkzaamheden uitbesteedde aan Harry en Willem…. 
Cavi di Lavagna is een fijne Toscaanse badplaats. Tussen het hotel en het strand Is het een rommeltje van wegen, tunneltjes, trein en andere ongemakken, maar dat weerhoudt de Bello's niet om toch een uurtje het strand te bezoeken. Wat moet je anders bij 30 graden en een lekker zonnetje. Zo is toch een gemoedelijk einde gekomen aan deze rustige dag. Bij de speech aan tafel wordt voor morgen een veel zwaardere dag voorspeld. Tijd om dus nu te gaan slapen.