Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Eerste MTB-tiy van het seizoen

Ferry, Pieter en Willem staan al klaar bij mijn aankomst in Dieren. Ferry en Pieter hebben een nieuwe fiets, onrustig stralend om straks de modder in te duiken. Ook mijn fiets lijkt nog steeds nieuw, het schakelmechanisme is weer even wennen.

Geen strakke door Ferry aangedragen routes meer zoals op de racefiets, gewoon weer democratisch het pad kiezen en kijken hoe we bij het chauffeurscafé uitkomen. En dwalen natuurlijk, een keer linksaf in plaats van rechtsaf en we zitten op ruiterpaden, rustgebieden en ander ongemak; de soepele tred van het racefietsen is verdwenen, het is gewoon keihard werken. Ondertussen zien we de bekende plekken weer, soms verrast omdat hier en daar flink gekapt is en veel licht binnendringt.

De door Buienradar aangekondigde bui om 10.25 uur zien we in de verte, vergezeld van een regenboog, aankomen. Op tijd melden we ons bij de pauzeplek, blijken ze net vandaag hun jaarlijkse personeelsuitje te hebben. Dus dan maar naar Loenen, mooi in de richting van op huis aan. De Loenermark blijkt aardig populair bij mountainbikers. Zowaar komen zelfs Bert’s fietsvrienden nog aan onze tafel aanschuiven. Bert ontbreekt vandaag omdat de notulen nog moeten worden afgerond!

En de GBBT 2018 is natuurlijk direct een belangrijk gespreksonderwerp bij de appel/chocoladetaart. De agenda augustus/september bevat nu al afspraken, hoe eerder de definitieve datum bekend is, hoe beter. Vliegen of de trein, de portemonnee of het milieu, Frankrijk of Spanje. Welk trainingsprogramma gaan we volgen? Monter stelt een Bello: Bello’s denken niet in problemen, alleen maar in kansen!

Na de pauze over de weg naar huis. Met zijn vieren even bij Roel langs. Hij is al weer op pad maar Marlies geeft ons de laatste update. Daarna scheiden de wegen en ben ik met 37 km op Strava op tijd thuis. Vaak gebeuren er nog vreemde dingen op het laatste stukje route tussen Eerbeek en Dieren/Ellecom, mij is echter tot nu toe niets ter ore gekomen.