Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Een week na de verschrikkelijke bergtocht

door

in

Benieuwd hoe de mannen van de GBBT deze tocht hebben verteerd. Is het lichaam nog aan het uitrusten of schreeuwt het alweer om op de fiets gegeseld en gepijnigd te worden? Ieder van hen zal zo op zijn eigen wijze de inspannende week moeten verteren. De echte grote mannen Ruud, Roel en Ferry waren er wel deze ochtend (om 9.00 uur: de R is in de maand!). Arre behoort ook tot deze categorie, zij het niet de GBBT gereden, maar samen met Stella wel weer enkele supercols (hors-categorie) afgewerkt van de 100-cols tocht. Een grootse prestatie. Wiebe en Ton waren vandaag de pelotonvulling tot totaal zes man. Niet ongenoemd mag worden is Rocus. Hij presteert het om na de GBBT-week alweer voor zijn plezier in de Ardennen te fietsen en dit te vieren met vrolijk getapte abdijbiertjes. Hij is de sterkste van de allersterkste Bello’s. Toch jammer dat hij er deze dag niet bij was. We hadden hem graag willen bevragen of al deze fysieke inspanningen invloed hebben op zijn alertheid over de ontwikkelingen in de financiële wereld.

Dagelijks zijn we via onze site op de hoogte gehouden van de belevenissen van onze Bello-reuzen in de Pyreneeën. Hieruit bleek wel de grote inspanningen die geleverd moesten worden. Maar dit is nog niet het hele verhaal; zowel mens als materieel hebben afgezien. Soms was het langzaam op de fiets doodgaan.

Maar waar zijn we vandaag geweest? Een verrassende route. Niet spectaculair maar toch weer iets nieuws. Bij Westervoort de pont genomen naar Huissen. Nijmegen was ons doel. Onderlangs de Waalbrug en onder de fietsbrug de Snelbinder ging het over kasseien naar de Oversteek; de naam herinnert aan de Waaloversteek in 1944. Bij het Honig complex, de culturele hotspot hebben we koffie gedronken. Voor het bier festival was het nog te vroeg. Na de koffie via de Snelbinder naar het Rijn- Waal pad, de snelfietsroute F325. Hier in Lent kwamen we langs het brokkenpaaltje waar Arre eerder hard tegen aan is gereden. We hebben hier halt gehouden waar Arre ons aanschouwelijk heeft gemaakt hoe de valpartij heeft kunnen gebeuren. Dit was het laatste paaltje van een reeks paaltjes. Een moment van onachtzaamheid was hem fataal.
Vandaag hebben we niet gek gedaan en werd er beheerst gereden. Dichtbij Arnhem ben ik afgeslagen en langs de Rijkerswoerdse plas naar huis gefietst. Afstand 95 km.