Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Driewerf HOERA

Driewerf HOERA vandaag. Omdat er, ten eerste, weer koffie in binnen een restauratieve gelegenheid kan worden gedronken, ten tweede, omdat Meindert zijn verjaardag heeft gevierd een gaat trakteren en ten derde,  dat ik de opdracht heb gekregen weer eens verslag te doen van onze mountainbikeactiviteiten op zondagmorgen.

Dat laatste is enige tijd geleden. De ATB- Bello ’s die zich op zondagmorgen bij de Spar vervoegen bestaat uit een nagenoeg vaste groep waar zelfs een aparte app-groep voor in het leven is geroepen.

Om binnen die beperkte groep snel uitwisseling te kunnen krijgen van zaken waar we elkaar van op de hoogte willen houden en waar andere Bello ’s geen boodschap aan hebben. Zoals verhindering, fietsen op een andere dag, later arriveren bij de start en dat soort zaken.

Ter opfrissing: de vaste kern van de ATB-Bello ’s bestaat uit Ferry, Pieter, Rocus en Wiebe aangevuld met Meindert en Roel, iets minder frequent aanwezig, maar wel deelnemers in de app-groep. Wonderlijk genoeg maakt ook Theo daar deel van uit. Omdat hij één keer is meegefietst, de intentie had om dat vaker te doen, doch bij nader inzien er voor heeft gekozen om het tot nu toe bij die ene keer te laten. Misschien omdat hij die eerste en enige keer toch wel behoorlijk heeft moeten afzien wegens gebrek aan training.

Heel vaak dit seizoen zijn we te vinden op de routes die met omwegen achter en langs achter Laag-Soeren en Eerbeek richting Loenen gaan en vandaar met bestemming Landal Miggelenberg of de bakker in Hoenderloo voor koffie of, indien de corona beperkingen daartoe noodzaken, koffie to go. Ook ’t Leesten in Ugchelen is een plek waar we met plezier naar toe fietsen en koffie gaan drinken.

De keuze voor die richting is vooral omdat het daar veel minder druk is dan in het gebied rond de Posbank.

Maar hoe we ons ook wenden en keren, meestal komt de route voor schrijver dezes uit op een 50 á 55 kilometer. De Bello’s uit Ellecom tikken veelal de 60 km. aan of net daarboven. De hoogtemeters variëren tussen de 250 en 350 hm. met hier een daar een uitzondering plus / min.

Die kilo- en hoogtemeters worden heel vaak verzonnen door Ferry die hij opslaat in zijn fietscomputer waarvan wij na beraad bij de Spar maar al te graag gebruik maken.

Vandaag was dat weer het geval. Bij de start stelde Meindert, die ging trakteren, voor om koers te zetten naar Victoria. Altijd een goed onderkomen. Ferry had wel een route, maar deze keer geheel afwijkend van de eerder geschetste,  gebruikelijke route en heftig volgens Ferry. Beide klopten.

Ter ondersteuning van deze bewering verwijs ik naar de route die Ferry is gevraagd op de Bello-site te plaatsen.

De man die het gezelschap van 4 Bello ’s completeerde vandaag was Rocus.

Na zo ‘n 30 km. waren we bij Victoria waar de openhaard, na een wekenlang gekleum met koffie to go in de buitenlucht, ons naar binnen lonkte. Aan voor enkele meters een mondkapje gebruiken zijn we ook al gewend, maar eenmaal gezeten kwamen we weer in ouderwetse sferen. Te beginnen met een gemeend lang zal hij leven voor de 60-jarige Meindert die stelde nu tot de groep Max te zijn toegetreden. Het moet een weldadig gevoel voor hem zijn dat hij nu niet meer als een van de jongelingen binnen de Bello-gelederen wordt gerekend.

De koffie met appelgebak, gezeten aan de vuurmond van de open haard,  smaakte voortreffelijk en ook de gesprekken over corona, de woningnood, het wk veldrijden, het aanstaande uitstapje naar Schier, de activiteiten die gaande zijnde rond de organisatie van de GBBT waren als vanouds.

Net zoals de wens om weer verslag te doen van onze fietstocht van vandaag, waarin de  tochten die we hiervoor hebben gemaakt een beetje zijn verpakt. Na de koffie verdween het gezelschap in de bossen van de Varenne om na lange tijd weer over droge paden met zonnig weer op onze huisadressen te belanden. Een prachtige tocht die maar één misser kende: de afwezigheid van kerngroeplid Pieter. Die verblijft op Schier om o.a. ons weekend daar voor te bereiden. De eerste bevindingen zijn al gecommuniceerd, gewag makend van de culinaire afspraken aldaar.

Nog twee wachten en dan gaan we met, zoals het nu lijkt, 11 Bello ’s weer van een ATB-weekend op Schier genieten. Laat a.u.b. de 0 coronabesmettingen op Schier stand houden waar we met twee negatieve zelftesten vlak voor vertrek ons steentje aan bij kunnen dragen.