Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De terugkeer van de Fries en de Wereldfietser

Geen probleem, als je moet tracteren en de groep is klein. Tenslotte is de opbrengst van een week AOW ook niet zo groot.
Vanmorgen was ik ruim op tijd bij de Spar en daar stond maar één fietser: Ton, net samen met Toos op de fiets teruggekeerd vanuit Spanje. Zoals bekend kopen Ton en Toos altijd een enkele vliegreis (zou het pensioen van de Nederlandse Bank niet groot genoeg zijn?) en fietsen dan terug naar Nederland. 35 dagen achter elkaar gefietst bij meestal temperaturen boven de 30 graden. Net toen we even stonden bij te praten kwam er een andere Bello'er terug in het warme Bello-nest: Wiebe. De tocht door het Groene Hart was Wiebe zo goed bevallen, dat hij besloten had om ook vanmorgen het Belloshirt weer aan te trekken. Bij afwezigheid van de echte mannen (dank voor het compliment!), leek het hem haalbaar de groep bij te kunnen houden. Niets te veel gezegd. Met uitzondering van een enkel klimmetje bleef Wiebe keurig in ons wiel: Wiebe is back again of in het Fries zoiets als "Wiebe is wer werom!"

Met een leuk tempo ging het de Achterhoek in, wie tracteert mag de weg wijzen. Volop tijd om bij te praten. Over Ton's vakantieavontuur en over de mannen in het verre Italië. Ook natuurlijk over onze herinneringen van lang terug aan Italië (we worden oud!).

Het was de bedoeling om naar Elten te rijden, maar 's Heerenberg bleek een goed alternatief. Geen koffie in het kasteel (te vroeg; eerst schoonmaken en dan pas koffie zetten: geheel volgens de horeca-kwaliteits-regels. Daarom maar naar der Snor, waar de koffie prima was en het gebak nog beter. Ondertussen werd er volop geappt met Italië en geproost op de nieuwe Dreestrekker. Helaas begon het, zittend onder de parasols, langzaam steeds harder te regenen en moesten de jasjes aan.

Terug via Peeskesweg, waar het Nederlands Kampioenschap van de weg of straalde. Wij gingen er zowaar ook harder van fietsen. Na Beek werd het droog en konden wij met 'lichte' tegenwind via Angerlo en Doesburg naar huis. Bij Ellecom nam Ton afscheid. Hje moest nog flink wat kilometertjes (maar dat was hij gewend in de afgelopen tijd).

Prima fietstocht vandaag. Mooi op tijd thuis om de Yamaha YAS 23 nog weer even te testen (je moet wat als man in de overgang!).

We verwachten dat we de komende weken bij terugkeer van de 'echte mannen' met de Stelvio, de Gavia en de Mortirolo in de benen heerlijk uit de wind mogen rijden. Ik kijk er nu al naar uit!