Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De dag b

De dag begon met de uitwisseling van nieuwjaarswensen. Wiebe, Ferry, Pieter, Coen en ik hadden elkaar in deze samenstelling en op deze plek al geruime tijd niet meer gesignaleerd. Toch heeft Bello in de afgelopen periode in diverse, kleinere, samenstellingen in het bos rondgetoerd dan wel koffie gedronken wegens te gevaarlijke paden.
Leuk om te horen dat ieder op zijn eigen manier de winterstop doorkomt: nog even lekker fietsen naar school, op de tackx (de Mont Ventoux op met een dikke vent aan het achterwiel die maar blijft aanklampen), een hoogtestage in Valkenburg, de beurs in Keulen en eniger mate zielig met een peesontsteking hele dagen “vinkjes zetten” volgens de sprekers bij de commissie De Wit.
Dit geschreven hebbende is al direct een impressie gegeven van de koffiepauze in het chauffeurscafé waar Bert ons zat op te wachten. Wiebe bleek afgelopen vrijdag jarig te zijn geweest (iets voor een nieuwe feature van onze webmaster, het verjaardagenalert?) en wilde ons graag laten delen in de 69-jarige feestvreugde. Een van zijn opmerkingen was de taaie wens om Frank te vergezellen in trois fois Ventoux, een uitspraak die niet direct alomvattend werd bevestigd, afgezien van dat verhaal over die dikke vent. Ander nieuws: de voorbereidingen voor de GBBT 2010 liggen op schema! Reden te meer om te smullen van appelgebak, koeken en cappuccinogebak, Wiebe, veel dank!
Coen had zijn Garmin meegenomen en deze op zaterdag via een schouwing ter plaatse al zo ingesteld dat veel sneeuw en ijsvrije paden konden worden verreden. De Dierense kant (het zuiden) bleek al veel schoner dan het stuk bij de A50 (het noorden) zodat na een redelijk zorgeloos begin na enige tijd toch voorzichtigheid geboden was. Afgezien van 1 valpartijtje, dat niet veel voorstelde, wat geglibber en nadrukkelijk de kantjes er van af fietsend, werd de tocht heelhuids afgelegd.
En zoals het Bello betaamt, werd afgesloten met de vermissing van 1 fietser uit Ellecom. Dit keer werd hij als voorste fietser uit het oog verloren. Ben benieuwd of men elkaar na mijn afzwaaien in Eerbeek nog gevonden heeft.
Wat mij betreft kunnen in ieder geval de schaatsen weer de kast in en wordt het weer lekker druk bij de Spar.