Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De Bello&r

De Bello’s hebben het bij Limburgs Mooiste laten afweten omdat het misschien met zo veel deelnemers wel erg druk is. Maar dat kan nooit de enige reden zijn geweest want ook voor “Ardennes Mooiste” 60 km zuidelijker was maar weinig animo. Alleen Coen en schrijver dezes hadden zich gemeld voor  Les Crêtes Ourthe-Aisne-Amblève  2010. En aan deze tocht deden slechts een beperkt aantal deelnemers mee. We hebben al helemaal geen andere landgenoten gezien.
Na een korte nacht in een hotel vlakbij het startpunt gingen we om 7:50u van start.  Het was een perfect uitgepijld parcours op voornamelijk zeer rustige wegen. Helaas waren sommige stukken in behoorlijk slechte staat. Op de, op de weg geschilderde, gele pijlen hoefden we nauwelijks te letten want altijd reden er wel enkele fietsers op enige afstand voor ons die we alleen maar moesten volgen.
De eerste 100 km speelde zich af in een werkelijk schitterende omgeving, namelijk de westelijke kant van de Ardennen. Minder hoog dan de oostelijke kant, met toppen die maar tot 350 meter hoogte reiken maar voor de hoogteverschillen maakt dat niet uit. De rivierdalen liggen op 150 meter zodat de beklimmingen steeds 200 meter omhoog zijn. Steeds weer gingen we uit het dal van de Ourthe, de Aisne en de Lienne omhoog waarna er weer een afdaling richting rivierdal volgde. En steeds weer werden we beloond met fantastische uitzichten want dit (meer onbekende) deel van de Ardennen is minder bosrijk en gevarieerder. Het Lienne dal is op zo’n zonnige warme dag van een betoverde schoonheid.
Allengs kwamen we oostelijker en werden de toppen hoger, tot 475 m. Daarna volgde een zeer geleidelijke afdaling voornamelijk in het Amblève dal met als tussendoortje de beklimming van de Redoute. Om 14:45u bereikten we na 5 uur en 55 minuten zuivere fietstijd, 2 terrassen, 150 km en bijna 2000 hoogtemeters de finish. Om 17:40 stond ik al weer voor de deur in Ellecom na een zeer geslaagde fietsdag. Een absolute aanrader!!