Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

  De

 
De laatste zondag van november,  op naar Ferry, want na vijf weken afwezigheid, zou hij vandaag weer van de partij zijn. Om kwart voor negen komt hij mij al tegemoet en al is hij dan vijf weken niet met de Bello’s geweest, zijn conditie heeft er niet onder geleden!!
Op naar de Spar en daar wachten Rocus en Arre al op ons, vervolgens komen Willem, Roel en als laatste verschijnt onze kapitein Wiebe.
Waar naar toe, de routes zijn minder in getal dan op een dobbelsteen, maar daarover later meer. De keus van de koffie valt op gebroeders Mendel, maar ook daarover later meer.
Roel fungeert, bij afwezigheid van Ruud, als weg kapitein in het bos en volgens mij en ook Arre heeft Roel vanmorgen Epo o.i.d. genomen.
Hij gaat in een straf tempo op kop, ben blij dat er af en toe een hek op het parcour opduikt, zodat ik even op adem kan komen.
Via de normale route, waarbij af en toe iets van de gemarkeerde paden wordt afgeweken, komen we in een gezwind tempo bij de Groenendaalseweg, nu nog een laatste stukje en dan de koffie bij Mendel, maar voor dat we dat we daar arriveren, wordt Roel zowat nog even van zijn fiets gelanceerd, raar gezicht, zijn volledige lijf zowat voorbij zijn stuur, maar hij blijft zitten!!!
In gedachten zit ik al aan de koffie en wil mijn fiets parkeren, maar er wordt door de kapitein een voorval aangehaald van de Escargots en plots wordt besloten we gaan naar Victoria, het gebak is er ook lekkerder en we kunnen er leuker zitten!!! Afspraken maken heeft gewoonweg geen zin bij die Bello’s, in 2 seconden beslissen zo wat anders en gaan dan er allemaal mee acooord, zijn toch een stel vreemde snuiters.
Persoonlijk denk ik dat we dit seizoen weinig bij Mendel zullen vertoeven, dus Bert als je gaat, gok meer op Victoria, heb je meer kans ons te treffen.
Op naar Vicoria dus en via allerlei kronkelweggetjes zitten we om 1/2 11 aan de koffie bij Victoria. Uiteraard wordt er ook warm appelgebak besteld en die wordt door Ferry voor zijn rekening genomen, het schijnt dat hij onlangs jarig is geweest, nog van harte Ferry!!
Aan zijn conditie en uitstraling kun je toch absoluut niet zien dat die man ouder is geworden, volgens mij verzint hij het en wilde gewoon graag een keer betalen!!
Tijdens de pauze passeert er weer van alles, de Europese crisis wordt uitvoerig besproken, ook wij zijn niet eensgezind, laat staan in Europa, maar één ding staat vast: de dobbelsteen komt op tafel: Wiebe en schrijver dezes gooien allebei een zes, hierna gooi ik een één en ja er zit geen nul op, dus is onze kapitein weer de klos!! Om nu te voorkomen dat ik het hele jaar niet zal schrijven offer ik me maar op en zie hier het resultaat. Wiebe vanaf deze plaats namens velen nog dank voor de surprise, er wordt straks niet meer vertrokken, alvorens een ieder zijn dobbelsteen heeft getoond.
Na de koffie gaat het in een lekker tempo op naar Coldenhove, over het park richting uitgang, net voor dat we er uit fietsen, blijkt dat Rocus en Willem verdwenen zijn, even later komen ze alsnog aan, Rocus zijn fiets heeft wat problemen. Hier nemen we dan ook afscheid van Roel en Rocus en we fietsen met vijf man door richting Dieren. Tot aan Coldenhove hebben we het droog gehouden, vanaf nu begon het wat te miezeren, maar al met al een leuke tocht en om stipt 1/2 één ben ik terug in Ellecom.
Grt.
Pieter