Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Coen Memorial Tour

Vandaag onze laatste tocht voor de GBBT 2018 en wel een bijzondere tocht welke in het teken stond van onze helaas veel te vroeg gestorven fietsmaat en vriend Coen. Ferry  had een mooie route bedacht en wel zodanig dat we rond de klok van elven bij ons geheime koffie adres zouden arriveren. Wiebe had ons van te voren dringend verzocht ons aan te melden dit i.v.m. het reserveren van voldoende plek.
Ja en wie waren er dan vandaag: Ferry, Wiebe, Ruud, Roel, Ton, Arne, Jan, Meindert, Maarten en ondergetekende, maakte het tiental compleet. een mooie opkomst!!
Om elf uur zouden de dames ook bij het koffieadres verwacht worden om daarna gezamenlijk het laatste stuk naar Dieren te rijden.
Ferry had een fraaie route uitgezet wat ging via de Spelerij naar de Lange Juffer en vervolgens via de Carolinahoeve naar de Posbank. Uiteraard moest er geklommen worden, dus volgde de Emmapiramyde en vandaar richting Schelmseweg, via een iets andere route ging het vervolgens richting Otterlo, nog steeds geen idee waar we zouden koffiedrinken!!
Met natuurlijk Ferry  op kop, waarbij af en toe Arne dacht nog sneller te kunnen, kwamen al vrij snel in Otterlo. Vandaar ging het richting Hoenderloo, is wel een lang saai stuk weg, waar Roel en Maarten de kar trokken en het tempo lekker hoog hielden.
Bij Hoenderloo moest even de troep halt houden, we waren een afslag voorbij gereden, iets terug en vervolgens kon er gas worden gegeven door een mooie bosrijk gebied met een prachtig fietspad richting Beekbergen. Ondertussen was het koffieadres al bekend: de Theetuin de Hommel tussen Klarenbeek en Hall. Exact een paar minuten voor elf uur arriveerden we er en net na dat we de eerste koffie besteld was,  kwamen de vier vrouwen: Alice, Pia, Merlien en Renee aangefietst. Tijdens de koffie met een dergelijk groot gezelschap krijg je niet alles mee waar er over wordt gesproken, maar Arne nam even het woord en melde dat hij nu ook de zestig is gepasseerd en om dit te vieren bood hij vandaag aan ons allemaal te trakteren, nogmaals dank namens ons allen!!
Zo rond de klok van twaalf vertrokken we richting Dieren in een zeer beheersd tempo en om kwart voor één hebben we gezamenlijk Alice tot bij haar huis begeleid en daar afscheid van haar en de nodige anderen genomen. Het was een mooie gedenkwaardige rit met circa 87 km op de teller.