Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Beste Be


Beste Belloleden,

Zaterdag 4 december acht uur tweeëntwintig uur; de gele MTB staat voor de deur; de zwarte Prius moet in aantocht zijn voor de tweede sneeuwexpeditie van deze week.
Om negen uur vertrekken Rijck en ik.  Vlak bij de Spar  in Wijk aan Zee gaan we de Duinen in. Het is veel minder koud dan woensdag en het is nog iets mooier wit. De sneeuw zorgt er voor dat we continu tegenwind voelen op de pedalen. De glibberigheid valt ontzettend mee. Na een grondige analyse zijn wij het er over eens dat dit het gevolg is van aanhoudende vorst. Daardoor zijn geen onzichtbare ijslagen onder de sneeuw aanwezig. De eerste vier kwartieren gaat het prima en wordt genoten van rust en wit landschap. Vlak voordat de weg oversteken ( herkenbaar voor elke Bello die voorgaande duintochten hebben bijgewoond) gaat het sneeuwen. De sneeuw zet door en na circa 5 cm wordt sturen op mijn fiets wel erg lastig; leuk zo’n brede gladde band voor op het strand, maar in de sneeuw,…..   Gelukkig rijden we niet hard en is sneeuw niet hard om op te vallen.  Ik keer om, de snelste weg naar Johanna met de koffie. Voorzichtig glijdend arriveren Rijck en ik uiteindelijk onafhankelijk van elkaar toch gelijktijdig bij Johanna.  Na de koffie valt de sneeuw nog dichter en de wind is snijdend. Even kijken op het strand levert het inzicht dat dit toch wel erg koud en zwaar zal worden. Daarom maar binnendoor.We ploegen door circa 15 cm sneeuw en slingeren als dronken mannen over het fietspad. Op het eind slaat de vermoeidheid toe en wordt er regelmatig weggegleden. Alleen in de volle wind op de Gobi woestijn ( grote open vlakte in het duingebied ) is de stenen ondergrond van het fiestpad zichtbaar en voelbaar, dan gaat het en harder en meer recht vooruit. We arriveren uiteindelijk bij de eenzame Prius op het parkeerterrein. Daarna snel naar huis voor de warme douche.
Bello West delegatie is zeer voldaan over de tocht en ziet er naar uit binnenkort ook af en toe (of regelmatig) met ons nieuwe Bello lid Harry te kunnen fietsen. Waarschijnlijk dat hij zich nog als de verschrikkelijke sneeuwman zal manifesteren.                                                    Hopelijk is Bello "base" niet al te diep in winterslaap, zodat ze toch dit bericht als aanmoediging  tot zich kunnen nemen. Ik wens jullie allen een plezierig en veilig Sinterklaasfeest. Ik houd mijn hart daarvoor natuurlijk wel een beetje vast. Om alle risico’s te vermijden hebben Teunie en ik dit jaar Sint K. niet aangeroepen of lokgezang gebezigd, en ons uitsluitend gericht op Santa C.

Fred