Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Bello wacht op niemand, deel 2

door

in
Bello wacht op niemand, deel 2

Zoals Wiebe al eerder geconstateerde wacht Bello, als ze op stoom is, op niemand. Vorige week reden we Wiebe op hetzelfde baanvak als tegenligger tegemoet. Slechts een kort signaal klonk zonder dat de Bellotrein vaart minderde. Ook dit keer wachtte de trein niet. Zonder de afgekoppelde wagon denderde Belloloc met supersonische snelheid door.

Op deze fraaie zondagochtend waren de Bello reizigers Willem, Ferry, Berend, Pieter, Meindert, Maarten en Ton. Het ronde voorstel kwam van Willem en natuurlijk wordt het dan een rondje door de Achterhoek maar toch weer anders. Langs nog niet ontwaakte campings ging het oostelijk van de IJssel richting Bronkhorst en Hengelo naar Zelhem voor de koffiestop. Voordat we hier waren, was één van ons achterop geraakt. Dit was niet als gevolg van de door Maarten opgevoerde snelheid, maar door een noodzakelijke niet geplande stop. In het treintje werd er niet achterom gekeken, zodat pas later de gemankeerde passagier werd gemist. De trein kwam toen piepend en onsamenhangend tot stilstand. Gelukkig kwam de verloren zoon al snel weer in het zicht en met een razende snelheid stoomde hij door, schijnbaar de stilstaande Bellotrein niet op te merken. Nu bleek wel dat Bello door haar gevorderde leeftijd enigszins roestig wordt, want het duurde minutenlang en het vergde maximaal vermogen om weer aan te kunnen haken bij de stoom afblazende roerganger.
Na de koffie en thee gingen we gezien de voorspelde neerslag weer richting ons eindstation. Hoe de route verder was, moet maar een verrassing blijven voor een volgende keer met anderen. Onderweg begon het licht te regenen en misschien daardoor was één van ons zo ongelukkig om lek te rijden. Ook nu weer haperde de Bellotrein. Ondanks de luide signalen die Bello gaf en door de meesten van ons werden begrepen, werd dit signaal toch door twee van ons genegeerd. Na deze stop gingen we met een korter geformeerd treintje terug naar onze eindhalte. De vooruitgesnelde loc was toen al in haar remise Ellecom. Het opgelopen krasje op het Belloblazoen kan gemakkelijk weer worden weggepoetst en Bello zal weer schitteren als voorheen.