Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Bello en de volle maan

Zondag 13 september, zeven stralende Bello-shirtjes en één gele (jas-)trui staan klaar voor het vertrek. De gele jas wordt op zijn omissie aangesproken, maar trekt direct zijn rits open. Ook hij is in Bello-tuniek. Zou Bello misschien dan toch niet helemaal onwillig tegenover voorstellen van een kledingcommissie staan?
Vandaag de Garmin thuisgelaten. Achteraf spijt want de met elkaar overeengekomen rit naar Emmerik wordt met geheime agenda’s gereden en geeft verrassende wegen. Vooral bijzonder is het feit dat we Emmerik helemaal niet te zien kregen en ‘s-Heerenberg ons moest ontvangen. Zelfs Il Presidente werd hierover niet geraadpleegd! En dat terwijl hij, volgens de diverse opgevangen onderonsjes tijdens de tocht, al druk bezig is met ons najaarscongres. Ene Van Kuik zou hier best wel een complottheorie om heen weten te bouwen.
De Bello-trein met Wiebe, Ferry, Berend, Coen, Arre, Rocus, Maarten en Meindert lag weer goed op stoom. Van de kopmannen verleden week was Jan dus vervangen door Arre en Coen, die beiden hun redenen hadden om de anderen af en toe een stukje fietsles te geven. Dankzij de groeiende conditie van de hekkensluiters was nu meestentijds sprake van één trein. Volgens Meindert lag het aan de volle maan: regelmatig werd toch het gezag van de kopmannen getart om het tempo verder op te schroeven, vooral viaducten waren daarvoor een geliefde plek.
Via de Elsberg, Posbank, Rheden, Velp, Westervoort, voor Pannerden linksaf naar Aerdt, Herwen, Elten, Stokkum werd na ruim 60 km Huis Bergh bereikt. Viermaal NotenHoning, driemaal biologische appeltaart en éénmaal frambozen werd de bestelling. Dankzij de prettige temperatuur kon dit buiten tussen de fraaie gebouwen worden gegeten.  
De route  naar huis was één lange sprint, via het onschuldige zusje van het Peeske werd naar Loerbeek gereden, daarna Wehl en vervolgens het mooie fietspad langs de Oude IJssel. Tevreden afscheid werd van elkaar genomen met een lange sprint vanaf de brug bij Doesburg. Met 95 km op de teller een prachtig bestede ochtend.
Volgende week zondag staan onder anderen de Dam tot Dam Classic en de MergelHeuvelland 2-daagse op het programma. De Bello-trein van vandaag kan dan vers bloed gebruiken!