Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Alweer e

Alweer een verslag van Coen? Ja echt, en dat is geen toeval,….

Zondagmorgen, 9.00 uur. Vier uitgeslapen mannen staan bij de Spar. Waar is de rest? E zijn toch veel meer Bello’s? Arre, Rocus, Wiebe en ik. Ja Wiebe ook, hoewel hij gisteren reeds 50 km door de bossen bij Nunspeet heeft gebanjerd. Wat maakt dat Pia hem steeds laat gaan?

Arre mag kiezen; het wordt hotel Victoria. Wiebe gaat op kop. Na een poosje geeft Wiebe de kop af. Arre neemt de kop over. We omhelzen de gedachte ‘follow the leader; waar ons dat ook brengt. Na Arre neemt Rocus de kop, langs Landal, richting Loenen. Daar neem ik over, neem de geel/ rode route richting de Schaapskooi. Enzovoorts. Deze manier van fietsen brengt ons op verrassende plekjes maar ook op bekende routes.

We steken de Groenendaalseweg over, langs het ‘Ereveld’ en via li- re- li- re- li- re komen we bij Mendel uit. Daar zien we nog net een paar Esgargots naar het chauffeurscafé fietsen. Mendel is trouwens mooi verbouwd ( we waren er woensdag met de Veluwerijders) Wij fietsen door het bos en komen uit bij Victoria. We zitten 10.45 aan de koffie. We raken aan de praat met enkele dames uit Limburg. Eentje weet te vertellen dat in Gemmenich een schitterend onderkomen voor groepen is gerealiseerd: Chez Phillippe, waarvan acte (http://www.geuldal.com/index.php )

Nu wordt duidelijk waarom Arre graag naar Victoria wilde fietsen; Arre was 5 november jarig! Dat wordt dus koffie met overheerlijk appelgebak. Geen cafetariameuk, maar ‘hausgemacht’. Dat belooft wat;  Ferry is 4 november jarig geweest. Dus, als Ferry genezen is van zijn schouderblessure wordt het weer Victoria,…

Je zult het niet geloven, maar Wiebe heeft een dobbelsteen bij zich. We moeten dobbelen wie het verslag gaat schrijven. Via een truc ben ik dus de uitverkorene. En dat komt als volgt:

Als eerste gooi ik een zes. Arre gooit ook een zes. We denken dus gevrijwaard te zijn van het schrijven; immers, we gooien de hoogste ogen. Wiebe en Rocus moeten uit maken wie deze week zal schrijven. Maar, Wiebe huldigt het principe van omgekeerd evenredig. (hoezo, le General?) En zo moeten Arre en ik uitmaken wie er zal schrijven. Wederom gooi ik de hoogste ogen. Logisch dat ik vandaag het verslag schrijf,…..toch?

We nemen de kortste route naar huis. Arre heeft vanmiddag nog verplichtingen, Wiebe krijgt nog bezoek, nou ja, allerlei redenen om op tijd weer thuis te zijn. Halverwege nemen we afscheid van Arre; die gaat door naar de Posbank en dan naar Rheden. Wij richting Laag Soeren. Het mooiste stuk vind ik toch over het ‘Paardenpad’ achter de Schaapalle langs, bij de HAL huisjes. Zwaar maar mooi. De boswachter van Natuurmonumenten groet ons vriendelijk. Om 12.15 zijn we weer thuis. Met 43 km op de teller en een gemiddelde van bijna 20 hebben we goed ons best gedaan,….