Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Achterhoekrit met 3 wegkapiteins

Mijn blik naar buiten vanmorgen vroeg gaf hetzelfde beeld als afgelopen woensdag: een zonnetje dat hard aan het werk was om er een mooie dag van te maken. Woensdagmorgen was een korte broek en een shirt met korte mouw prima. Ook vanmorgen (dacht ik) kon dat volstaan. Eerst nog even losse mouwtjes en dan lekker een kleurje krijgen op de witte armen en benen. Helaas had ik daar al aan het eind van de Beverodelaan spijt van. Maar ja, je bent een kerel of niet?
Bij de start werd ik hard uitgelachen door Pieter en Ferry, waarbij Ferry nog even zout in de wond strooide door aan te geven dat het vanmorgen min anderhalve graad was op zijn thermometer. Arne en Wiebe arriveerden no, en daar moesten we het maar mee doen. Wiebe besliste een rondje Achterhoek onder mijn leiding. Op bijgaande kaart is af te lezen, dat die leiding niet verder liep dan een stukje na de Wiite Brink (achter Hummelo). Twee heren (ik noem geen namen) meenden het beter te weten en namen het wegkapiteinschap over. Dat hebben we geweten. Vele extra kilometers en tenslotte een zandweg waar je zonder je voeten uit te klikken levensgevaar op liep. Aan de andere kant was het ook wel weer een mooie nieuwe route met een weg, waar ik zelfs nog nooit was geweest (en dat wil wat zeggen). Bij het boskerkje in de Slangenburg aangekomen zagen de beide heren uiteindelijk hun blunder in en konden we na een forse koerscorrectie richting Etten. Helaas bleek ook Gaanderen met een grote stad als Dieren mee te willen in de moderne tijd en hadden ze ook hun Hoofdstraat opgebroken. Over de stoep bleek de enige mogelijkheid.

In Etten wachtte koffie en taart. De aardbeien-frambozentaart zag er zo goed uit, dat zelfs Pieter zich liet overhalen om een half stukje taart te nemen. De gebruikelijke discussies met als hoofdonderwerp ATB's die plotseling gekrompen waren en de Pyreneen, die nog een keer in omgekeerde volgorde gefietst moeten worden.

Terug via Klein Azewijn en de rondweg om Azewijn-centrum naar Lengel. Door het verlies van mijn halsdoekje ontstond er opnieuw een leidersschapsvacuum en onmiddelijk ging het opnieuw mis. Door de buitenwijken van 's Heerenberg en opmaken voor de strijd om de punten op de Peeskesweg. Deze werd ruim door Ferry gewonnen. Beek en dan richting Wehl. Rondje om de kerk en via Angerlo, Doesburg naar de Doesburgsedijk. Bij Wehl onstond een stroomstoring, zodat mijn routekaartje daar eindigt. Vanaf de Doesburgsedijk ging ieder zijns weegs. Ik schat zo'n 90 km gefietst te hebben, maar zekerheid daarover ontbreekt.

Een mooie zondag met een mooie rit. Benieuwd wat ons de volgende week gaat brengen.