Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De laatste 5 ritverslagen:

 • 7 april

  Op zaterdagavond rond half 8 is het doodstil op de bello app. Omdat de weersverwachting niet slecht is vraag ik me af of er nog gefietst gaat worden en meld ik me op de app.
  Binnen de kortste keren is duidelijk wat er zondagochtend gaat gebeuren. Zo komt het dat om 9.00 Pieter, Ferry, Maarten, Willem, Rocus, Meindert en Arre zich verzamelen bij de Spar. Na kort overleg wordt besloten naar de Mossel te fietsen. Nauwelijks vertrokken komt de melding dat Wiebe zich ook bij ons heeft gevoegd op de e-mountainbike van Pia. De actieradius  moet getest worden, vandaar. Via de Schaapsallee, Posbank, Emmapyramider, Rozendaal en de Schelmseweg wordt koers gezet naar Oosterbeek. Daar langs het spoor richting Wolfheze om voorbij Wolfheze naar rechts onder de A12 en naar de provinciale weg te rijden. De groep is telkens redelijk goed bij elkaar en zoals we gewend zijn rijdt Maarten regelmatig stukken op kop. Langs Juffrouw Tok en dan naar rechts waarna we uitkomen bij de Mossel. 
  Bij de koffie laat Maarten weten jarig te zijn geweest en nadat iedereen achter de koffie met taart zit, wordt er luid gezongen en wordt Maarten bedankt voor zijn traktatie. Wiebe heeft nog 4 van de 5 streepjes van de accu op zijn display en is heel tevreden. We genieten van de zon en de heerlijke temperatuur maar na een 2e ronde koffie moeten we toch weer verder. 
  De terugweg met wind in de rug gaat via Otterlo, Hoenderlo, de Woeste Hoeve en dan naar beneden langs de A50 om vervolgens naar links te draaien. Drie van de Bello’s rijden rechtdoor naar Eerbeek en het resterende 4-tal rijdt via de brandtoren weer naar de Posbank. Bij het paviljoen nemen Maarten en schrijver dezes afscheid van Ferry en Pieter, die doorrijden naar Ellecom. Wij dalen af naar Rheden. Thuis, met 92 km op de teller, heb ik weer heerlijk gefietst in een gezelschap dat ik de komende maanden zal gaan missen!
  Daarna haak ik graag weer aan!

 • Paaswens uit Saluzzo

  Beste Bello’s,

  Sinds ons bezoek tijdens een GBBT aan Saluzzo ontvangen wij met regelmaat goede wensen.

  Zo ook deze voor de Paasdagen

  Afbeelding met tekst, schermopname

Automatisch gegenereerde beschrijving

  Rocus

 • Verkennen GBBT2024: Ferry’s rit A6 van Aubenas naar Yoyeuse

  Vorige week zondagmorgen was er regen voorspeld. Ik had daarom voor een virtuele binnentocht. Dat bleek achteraf helemaal niet nodig. Vandaag ook weer een regenvoorspelling, maar nu bleek het wel uit te komen.

  Daarom een mooie gelegenheid om Ferry’s tocht A6 vanuit Aubenas uit te proberen. Ferry heeft aangegeven dat zijn tochten A3, A6 en A8 naar zijn mening het mooist zijn.

  Ik heb de eerste 58,5 km van deze prachtige tocht gefietst en geprobeerd wat rustig aan te doen. Met een gemiddeld vermogen van 150 watt is dat redelijk gelukt. Ik kwam daarmee tot op het hoogste punt van deze tocht. Net als tocht A3 weer een tocht over serieuze pukkels. Niet heel hoog, maar je begint ook laag, waardoor het toch weer best flink wat hoogtemeters zijn.

  Ik ben benieuwd hoe het er straks in het echt uit ziet, maar ik heb hoge verwachtingen. Wil je ook mee met de GBBT2024 net als Ferry, Pieter, Rocus, Harry, Rijck en ik, geef je dan uiterlijk morgen (25-03-2024) op.

 • Verkennen GBBT2024: Ferry’s route A3 vanuit Aubenas

  Achteraf gezien had ik natuurlijk prima buiten kunnen fietsen. Zeker 2 Bello’s hebben dat wel gedaan. Ik was bang dat we  (ik) nat zou(den) regenen en daar hou ik niet zo van. Dus maar binnen gefietst. Mooie gelegenheid om één van de Ferry voorgestelde routes voor de GBBT2024  (deels) te fietsen.

  Zoals bekend gaan we van 15 t/m 22 augustus een GBBT nieuwe stijl fietsen. Vanuit de 2 standplaatsen (Bourg d’Oisans en Aubenas) maken we 3 dagtochten vanuit de standplaats. De routes liggen nog niet vast, maar er zijn wel al veel voorstellen. Ferry heeft vanuit Aubenas 8 routes voorgesteld en in het Duitse fietsblad Tour-Magazin staan er nog eens 4. Deze laatste 4 komen deels overeen met Ferry’s voorstellen. Voor vandaag heb ik, op Ferry’s advies,  gekozen voor tocht A3 naar de Col de Meyrand (104 km, 1970 hm)

  Afbeelding met tekst, schermopname, kaart

Automatisch gegenereerde beschrijvingIk heb vandaag de eerste 66 km met 1324 hoogtemeters gereden. Voor de beelden van de tocht was ik aangewezen op de satelietbeelden. Je kunt daarop wel het landschap zien en ook de bebouwing zien, maar bijv. over het wegdek kun je alleen maar zeggen of het wel of niet verhard is. Ook over de drukte op de weg kun je weinig zeggen, omdat je niet weet op welk moment de beelden gefilmd zijn.  Met deze restricties kan ik echter wel zeggen dat het een prachtige tocht is. Redelijk goed te fietsen, maar af en te zijn er korte stukjes met hellingspercentages van 13-14%. Wel kort, zodat je weer op adem kunt komen. Mooie uitzichten, haarspeldbochten, leuke riviertjes langs de weg. En een hele lange afdaling (bijna 20 km), die loopt als een trein, denk ik, want op de Tacx moet je toch wat meer bijtrappen dan in het echie. Staat tegenover, dat je niet hoeft te remmen en te sturen en je elke haarspeldbocht op volle snelheid kunt nemen.

  Voor zover ik kon zien, waren er niet veel koffie- en lunchadressen, wellicht vraagt dat nog wat extra aandacht, want we hebben straks niet de bus of een volgauto in de buurt. Voor vandaag was dat natuurlijk geen enkel probleem. Ik kan op elk moment stoppen en dan is de koffie heel dicht bij (wel zelf zetten natuurlijk).

  In de komende tijd ga ik nog wat meer van de door Ferry voorgestelde routes virtueel fietsen en kijken hoe die zijn. Mocht je ook enthousiast zijn geworden en je nog niet hebben opgegeven voor de GBBT2024 reageer dan voor 25 maart a.s. Inmiddels staat het deelnemersaantal op 6.

  PS: Je kunt ook zelf vanuit de standplaatsen je eigen minder zware of juist zwaardere routes fietsen (alleen of met gelijkgestemden).

 • Reactie op het bericht “Storm Oost 5 naar Laren”

  Mooi Bello ’s dat er weer ritverslagen worden gemaakt. Meegenieten van de ritten die worden gefietst. En, zo begrijp ik, het gaat er weer stevig op los. Bello ’s eigen. Van de twee Bello ’s die elkaar gisteren toevallig troffen bij de bakker in Hoenderloo was ik er één. Bert was de ander. Ik reed alvast de Veluweroute die voor de VR3 a.s. woensdag op het programma staat. En Bert, die op zondagen op de electrische ATB veelal alleen onderweg is, is vaste klant bij de bakker in Hoenderloo. De bakker, waarlangs ook de Veluweroute voerde. Vandaar de toevallige ontmoeting met koffie en appelgebak. Wiebe

E-mail ontvangen als er nieuws op de website geplaatst wordt? Klik dan op de afbeelding hierboven.

Wil je een nieuwe bijdrage op de website zetten, stuur dan een e-mail naar:
clubnieuws@clubbello.nl en verstuur het liefst vanaf jouw e-mailadres dat bij club BELLO bekend is.

Begin de titel van je bijdrage (vakje ‘Onderwerp’) altijd met: [Ritverslag] met daarachter de titel.
Bijvoorbeeld: [Ritverslag]Een mooie zondagmorgen in maart.

Voeg, indien gewenst, in de tekst van de e-mail afbeeldingen en/of foto’s toe.