Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

7 april:

7 april: 8 mannen verzamelden er zondagochtend bij de Spar. Ton, Ruud, Pieter, Coen, Rocus, Maarten, Jan en Meindert wilden van de wederom frisse start van deze zondag genieten om een rondje te fietsen. Even was er wat verwarring over de route: zouden we niet op 7 april Veenendaal-Veenendaal rijden? Ja, op de Bello site stond inderdaad zaterdag 7 april. En dat klopt niet. Maar de echte tocht was gisteren en Wiebe heeft daar al een verslag van gedaan. Voor mij gaat op dat ik na de prestatieverwachting die door Wiebe in zijn verslag werd afgegeven, ik deze zondag er wel bij moest zijn.

Vlot werd als alternatief de route naar het Hilletje in Kootwijk gekozen. De bossen zou tegen de koude wind enigszins beschutting geven. Vroeg in het seizoen is het nog en toch werd alras een redelijk tempo gereden. Pech trof Ruud met een lekke band en even later reed de groep vooruit en koos Ruud een afslag die wij niet genomen hadden. Coen reed er nog achteraan, maar met het tempo dat Ruud op de fietspaden legde, was er achterhalen meer aan. Dan maar het telefoonnummer zoeken om Ruud te bellen. Hier bleek dat de Bello’s hun fietsspullen wel goed voor elkaar hebben, maar niemand had het mobiele telefoonnummer van Ruud bij de hand. We hebben hem dan ook niet meer gezien deze zondag. Volgende keer daar maatregelen voor nemen stel ik voor, zodat we elkaar altijd kunnen bereiken onderweg.

Verder racete de groep onder aanvoering van de kopmannen. Maarten en Jan gaven tempo en Coen voerde dat af en toe nog verder op. Langzaam brak het zonnetje door en dat maakte dat de wegen en paden drukker werden. In Kootwijk genoten van de koffie met, voor de meesten, de nodige taartvitamientjes.

Terug uiteindelijk via Rozendaal de Posbank over terug naar huis, maakte bij mij de 93 kilometer vol in 3 uur en 22 minuten op de fiets. Volgende week wordt het warmer!