Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

6e Etappe DolceAcqua/Nice

Gisterenavond aangekomen in hotel Locanda La Vecchia. Bleek dat we hier niet met zijn allen konden slapen en dat de helft van de groep in het cenrtum moest slapen een kilometer verderop. De uitbater regelde het vervoer zodat er wel een wijntje tijdens het eten gedronken kon worden. Van een menukaart haden ze kennelijk nog niet gehoord. We kregen diverse gerechten voorgeschoteld die echte wel lekker ware. Na een uitgebreide maaltijd zochten we allemaal onze kamers op en werd de helft van de groep naar het centrum gebracht.Dit uiteraard na de uitleg van Harry over de verwachtingen van de  laatste etappe.

Vanmorgen zat een ieder om 07.30 klaar voor het ontbijt. Van broodbeleg (ham, kaas) had de eigenaar nog nooit gehoord. We hadden dit nl van tteveoren moeten vragen. Na enig aandringen kwam er dan toch nog wat de voiorschijn.

Ferry had jammer genoeg een slechte nacht gehad en zag er vanaf om met ons mee te fietsen.

De rit begon met een kleine afdaling maar al snel was er een aardige klim die ons meteen weer wakker schudde (Col de Mauro) Hierop bleef het dalen en klimmen en werd er afgesproken om In Sorpel de koffie te nuttigen. Ze hadden hier geen gebak maar onze Roel wist een bakkertje te vinden die hier wel in kon voorzien. Tot onze vreugde zagen we dat Ferry zijn fietsspullen ook weer aan had en aangaf het toch nog weer te willen proberen.

Tijdens de koffie werd afgesproken om te lunchen voor  voor dat de laatste klim naar de Col de la Madone zou worden beklommen. 
Na diverse telefoontjes over en weer konden we onze chauffeur Wim eindelijk bij ons in de buurt krijgen.

Na een voortreffelijke lunch met gebakken eieren en spek begonnen we aan de klim die na zeggen genoemd naar Lance Amstrong. We hadden echter de pech dat wij deze beklimming zonder doping moesten doen en zijn tijd daardoor dus moeilijk konden evenaren.

Na de beklimming was er een mooie afdaling en nog maar een korte klim naar de Dol d'Eze. Nu was er alleen nog maar een afdaling naar Nice. Een klomter f 15 voopr Nice stond Wim te wachten met de bubbeltjes wij ter afsluiting van een toch wel weer geweldige en goede georganiseerde tocht,

Na de bubbels wilde Rokus toch weer van zich laten horen en reed meteen weer lek (De vierde keer deze week)

IK heb van horen zeggen dat hij aandelen heeft bij een banden Firma maar geziende kwaliteit raad ik aan hier niet in te anticiperen

In Nice hadden we weer een goed hotel maar moesten wel buiten de deutr eten. Roel en Rijck hadden echter wat voorverkenning gedaan zodat we van een heerlijke en overvloedige maaltijd konden genieten.

Le President nam tijdens de maaltijd nog even het woord en zette hierbij ieder nog even in het zonnetje.