Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

“ Het is vandaag geheel bewolkt en er valt veel regen in Dieren “ aldus WeerOnline vanmorgen om goed acht uur. De buienradar gaf tot tien uur droog weer aan maar er waren buien op komst zo leek het. En tja, wat doe je dan. Temeer een vraag omdat ik gisteren ook al een heel mooi ATB-ritje van 45 km. in Wekerom had gefietst. Toch maar even een blik op de lucht geworpen alvorens definitief te besluiten. En het resultaat daarvan correspondeerde niet met de onheilspellende aankondiging van WeerOnline. Het was koud maar de lucht oogde klaar. Dus de twijfel opzij gezet en gereeedgemaakt voor de zondagse Bello-rit. Want Bello ‘s zijn toch geen watjes zij ik nog tegen Pia. Op weg naar de Spar echter begon ik te twijfelen aan die stoere uitspraak. Want richten de Bello ’s zich tegenwoordig niet veel meer naar de spreuk “ Regen op de buis houdt de fietsers thuis”?
Om vijf voor negen arriveerde ik bij de Spar. Niemand aanwezig. Maar enkele minuten later kwam Pieter op zijn Giant aanfietsen, daarmee het aantal Bello ’s in een klap verdubbelend tot 2 maar daar bleef het dan ook bij. Die nieuwlichterij gaat ten koste van de zondagsritten van de Bello ’s zo lijkt het.
Pieter stelde grote wegen voor omdat de boerenweggetjes smerig en glad zijn. De keuze viel op een rondje Deventer. Via Laag-Soeren ging het richting Klarenbeek en vandaar via Wilp naar Deventer waar we na een uur en ruim 30 km. fietsen ( kop aan kop zonder dat we ons in een Bello-peloton konden verschuilen) bij TetaTet binnen stapten voor de koffie. Pieter had een week met de nodige collegiale ontmoetingen achter de rug én niet gesport. Daarom zag hij af van gebak dat door een mooie dame in diverse soorten en vormen werd aangeboden. En in een vlaag van verstandsverbijstering verklaarde ik mij solidair met Pieter.
Na de koffie fietsten we via Gorssel , Eefde en Zutphen naar Dieren. Met nu de nodige tegenwind werd kop aan kop afgewisseld met kop over kop om de snelheid er een beetje in te houden.
Om rond twaalf uur en 65 km. op de teller fietsen we Dieren binnen, ons afvragend hoeveel spijt de Bello ’s die vanmorgen van deelname hadden afgezien wel niet zouden hebben. Een beetje aan de frisse kant vanmorgen, maar geen drup regen en zelfs zo nu en dan een lekker zonnetje. Misschien moeten die Bello ’s zich meer richten naar de spreuk “ De lucht heel klaar, dan geen gemaar “.