Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

 

 

TKT  2014

“Es war wiedermall fabelhaft und bis nachstes jahr”, hiermee werd van  de dames van Konditorei Wanders afscheid genomen. We werden met een volle glimlach uitgeleide gedaan.

De koffiestop in Kleve slechts een onderdeel van de klassieker Tivoli-Kleve-Tivoli was weer top!

 

In de ochtend stonden maar liefst 15 Belli;   Wiebe, Harry, Coen, Willem, Arne, Arre, Fred, Willem, Harry,  Frank, Meindert, Berend, Ruud, Aart, Pieter, Ferry  en twee gastrijders Harry en Bert aan de meet. Wat een eer!
De tocht, de 7e editie werd dit jaar over een gedeeltelijk nieuw parcours gereden. Onder frisse maar zonnige omstandigheden werd gestart, waarbij meteen via de 7 heuvelen koers gezet werd richting Groesbeek. De eerste kuitenbijters zorgde ervoor dat het peloton zijn traditionele setting wat moeilijker kan vinden. Maar na eenmaal klein America, (de achterkant van de St Jansberg) en Grafwegen gepasseerd te zijn, wist het peloton zijn slagorde te hervinden. Vlot werd Kranenburg en Nutterden gepasseerd.  In plaats van het Maasdal, wat we in Groesbeek links lieten liggen zijn we de Duffel ingereden.  Een oud overstromingsgebied ten Oosten van de Ooypolder, waarbij vele boerderijen op terpen gebouwd zijn.

Langs Mehr, via Duffelward, de oude Rijndijk bij Griethausen kwamen we op ons koffie adres in Kleve.  Hier konden we met z’n allen midden in konditorei aan ‘een’ tafel plaatsnemen, en werden weer van het allerlekkerste gebak voorzien. Fabelhaft!

Terug naar Tivoli was er nog tijd om een flinke lus te tijden, via een klimmetje in het Reichswald, Ven-Zelderheide, Milsbeek, de zijkant van de St Jansberg (prov Limburg), de Horst, Wyler weer terug in Berg en Dal.

Net voor de hagel retour,  met  77,8 km  1033hm   en 2615 kcal  

Vanwege het slechte weer werd snel ingepakt, Arre en Coen ,de Bikkels, trotseerden met hun tandem alle elementen en hebben waarschijnlijk 140 km achter de kiezen. Een stuk gebak moet absoluut onvoldoende zijn geweest om deze krachttoer.

Al bij al ,het was Bellisimo,  de superlative van Bello!