Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

2 voor de prijs van 1

Wiebe heeft het verhaal van vandaag, zondag 28 juni al gepost. Het verhaal van de reguliere Belloos van vorige week en vandaag moet nog verteld worden. Bij deze,..
Vorige week, 21 juni 2015, waren we met Ferry, Wiebe, Arre, Meindert, Willem, Pieter, Berend en ondergetekende (wie vergeet ik?) Spontaan reden we via de Posbank en ‘bovenlangs’ de Schelmseweg op. Halverwege naar rechts, via (ook de slagboom bij Warnsborn) naar Planken Wambuis. Aldaar de koffie en gebak genuttigd. Toen we aankwamen was het restaurant nog dicht maar een vriendelijke dame nodigede ons desondanks uit voor de koffie. Voor Ferry kwam de koffie te vroeg; hij wilde door naar mevrouw Tokkie (Who the fuck is madam…..?) Niet dus. Bij Planken Wambuis is het zeer goed toeven tegen een redelijke prijs.
Na de koffie over de Ginkelse hei richting Mossel, op naar Otterlo. Van daaruit naar Hoenderloo waar de hemelsluizen onverbiddelijk open gingen. Sjonge, wat een nattigheid. Alras werden de jasjes aangetrokken. Eigenlijk is in de regen rijden niet zo erg wanneer dat onderweg gebeurt. Bij regen weggaan is veel lastiger.
In rap tempo werd Loenen aangedaan en vervolgens Laag Soeren en Dieren. Onderweg kozen diverse Belloos eigenstandig hun weg naar huis.  Sommigen omdat de richting naar huis hen dat gebood, andere(n) omdat ze te eigenwijs waren de groep te volgen,…Thuis direct onder de douche gegaan. De fiets na opdrogen gewoon afgeborsteld.
 
Zondag 28 juni.
Bij de Spar staan Berend (in allochtoon tenue), Ferry, Maarten, Ruud, Ton (!!, weer terug van een zesweekse tour naar Italië met zijn Toos), Ferry en ik. Ferry oppert naar Groesbeek te gaan. Mooie rit maar mij te ver daar ik 12.15-12.30 thuis wil zijn. De 2e optie is Hoch Elten. Goed, dan maar naar Elten. Maarten start de rit en via de Caroline hoeve gaan we de Posbank op, zinken we af naar Rozendaal, we gaan via Biljoen de brug naar Westervoort over en vervolgens langs de Rijn naar lobith, Toldiijk en wat dies meer zij. Ik ken de rit over de dijk maar we gaan merendeels over mij onbekende wegen langs de Bijland naar Duitsland. Hoch Elten laten we links liggen. Maarten rijdt bijna voortdurend op kop, 35 – 38 km p/u tegen de wind in naar het ZO. Uiteindelijk komen we aan in Emmerich waar we op de kade koffie met gebak nuttigen.  Tijdens de koffie wordt er heel wat afgelachen. Meindert zijn (onder mannen) humor veroorzaakt een melige slappe lach.
Aldaar worden afspraken gemaakt over de AGR voor aanstaande woensdag. Zoals het er nu uitziet gaan Ferry, Meindert, Ruud, Berend, Ton , Rocus en ik deze gezamenlijk fietsen; start 8.30 in Valkenburg, zie de mail terzake.
De terugweg gaat eerst naar Borgees en Hoch Elten. Een mooie rit. Dan via de grensweg naar Peeskes bult waar Ferry en ik als 1e boven zijn (zeer vermeldingswaard!). Op weg naar Peeskes bult komen we een eenzame renner tegen in een afgrijselijk lelijk tenue; iets met blauw en grijs. Natuurlijk herkennen we de spookrijder pas op het allerlaatste moment: Hi Wiebe! En vervolgen onze weg in rap tempo. In de remmen knijpen is met deze snelheid gevaarlijk; dat is een aantal weken geleden op de Elderikseweg wel gebleken. Niet doen dus.
Na Beek weet Ferry nog wat alternatieve weggetjes. Via Loil (helemaal uitgelopen voor een ‘familie’ feest) gaan we op weg naar Doesburg. De rest is zo bekend dat we daar geen kond van doen. Met 109 km op de teller en een gemiddelde van 30 doen mijn benen zeer. De rit was verder dan gedacht. Hadden we net zo goed via Groesbeek kunnen gaan,….