Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

2 tegen 1

Vanmorgen bij de Spar werd bevestigd hetgeen uit de  groepsapp al viel af te leiden. Aanwezig Meindert, Rocus en schrijver dezes en een rondje Arnhem als zondagmorgenrit. Op de ATB, hoewel Arne nog probeerde om de Bello ’s op de racefiets te krijgen. Pieter meldde zich af met een verkoudheid en zodoende gingen we gedrieën op stap.
De e-atb ’s waren vanmorgen met 2 tegen 1 in de meerderheid en Rocus moest dan ook het door hem voorgestelde rondje Arnhem zo nu en dan bezuren. Want de rit daarnaartoe over het asfalt verliep via de Posbank, de klim in Rozendaal, en via de Schelmseweg naar het beoogde koffieadres Landgoed Groot Warnsborn.  
Na rond 30 km. arriveerden wij om 10.30 uur bij het koffieadres waar ons te verstaan werd gegeven dat het restaurant pas om 11.00 uur open ging. Het door Rocus geopperde alternatief, West-End bij Papendal, werd omarmd, het asfalt verlaten en via de mooie bospaden van het landgoed gingen we welgemoed op pad naar West-End. Met als resultaat dat we na enige tijd fietsen weer bij Warnsborn uitkwamen. Dan maar via het asfalt naar West-End waar we ons de koffie en het gebak lekker lieten smaken. Meindert vertelde ons alles over zijn nieuwe huis, de aanstaande verbouwing en zijn tijdelijke onderkomen. Maar net zo belangrijk het plezier dat hij met zijn e-bike weer beleeft aan het mountainbiken met de Bello ‘s. In zijn nadeel spreekt wel dat hij zich vandaag uit het schrijven van het verslag manipuleerde. Welkom terug Meindert.
De woensdag-atb’ers kennen het wel, het tunneltje onder de A-50. Door Rocus aanbevolen en opgevolgd. Maar goed en wel onderweg na de pauze viel ineens de stroom uit van de e-atb van de schrijver van dit stukje. Inspectie wees uit dat de beschermkap van de accu ontbrak en de accu door een heuveltje of zo  los was geraakt van de polen. Dus terug en zoeken maar. Totdat een stop werd ingelast om Pia te bellen of het ontbrekende element misschien nog in de garage lag en dus niet was aangebracht. Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat het antwoord van Pia ja was.
Om een tweede keer stroomuitval te voorkomen werd besloten de thuisreis over het asfalt te laten verlopen. Via de Schelmseweg en langs de Rosendaelsche Golfclub fietsten we  richting de brandtoren, daar linksaf om Rocus in de gelegenheid te stellen al klimmend naar de Elsberg de, volgens zijn opgave, 661 hoogtemeters vol te maken.   
Bij de Elsberg voltrok zich de splitsing van de fietsers naar hun respectieve woonadressen. We zullen allemaal om ongeveer 13.15 thuis zijn gekomen met rond de 70 km. op de teller. Droog en wel en lekker uitgewaaid.