Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

1e mtb winter 19-20

Zondag 3 november 2019

 

Ik moet beginnen met excuses aan Ferry. Komt hij ondanks een forse verkoudheid netjes om 9.00 uur aan de start, wordt hij door een schijnbaar onstuimige verse zestiger binnen 15 minuten losgereden en vervolgt zijn weg alleen richting Ellecom. Sorry voor deze valse start.
Naast Ferry en ik, verschijnen nog 2 Bello’s, beide gemotoriseerd! Gedrieën denken ze mij een plezier te doen om tot aan de pauze mij de koppositie te gunnen. Met zoveel geweld achter mij, meen ik dus te moeten doorfietsen, met de droevige opsplitsing tot gevolg.
We gaan naar het chauffeurscafé, deze route ken ik uit het hoofd, dus een makkie om twee ebikes daar naar toe te leiden. Wel mis ik uiteraard mijn gangmaker Pieter, zodat ik met een natte rug het café binnenstap terwijl de ebikers rustig keuvelend volgen.
Er zijn nieuwe stoelen, en meer personeel, ik tel er minimaal 7! Snelle service dus. Onder de appeltaart (met 100 procent slagroom) en koffie legt Jan het een en ander uit over het CIOS en de feestelijke reden waarom hij komende zaterdag op de jaarvergadering ontbreekt. Hij sluit af met een waarschuwing: kijk uit voor de ALO-ers!
Na de pauze stelt Wiebe vast dat hij gisteren vergeten is zijn accu op te laden en nu nog maar 25 km ondersteund kan fietsen. Dat is goed nieuws, dan kan ik het ook wat kalmer aan doen. Via de Varenne keren we langzaam richting Posbank terug, hoewel we de nodige hellinkjes pakken. Jan toont dan mededogen, Wiebe wrijft het er nog een keer in dat ik voor de pauze me niet zo had moeten uitsloven! Conclusie: volgende keer rijd ik mogelijk weer een stukje achteraan.
Zo rond half een toch wel tevreden thuis. 53 km gefietst, 468 hoogtemeters. Het was weer mooi in het bos.