Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Zo de wind waait….

Driemaal is scheepsrecht,  zo luidt het gezegde. En om dat waar te maken ook van mijn kant, na Aart en Meindert, een verslagje op de website op deze zondag.
Met een hele mooie Bello-Dag achter de kiezen lag het bij het te bedde gaan gisteravond niet in de bedoeling om vanmorgen te gaan fietsen. Maar na het ontbijt en de koffie, met stralend weer buiten, begon het toch te kriebelen. Met als gevolg dat ik om 10.30 uur de racefiets uit de garage haalde en, na de windrichting te hebben opgezocht, mijn stalen ros richting Doesburg stuurde. Want daar kwam de wind vandaag en het leek mij wel prettig eerst maar het moeilijkste deel van mijn tochtje te lijf te gaan. Vandaar dat de wind bepaalde dat ik uiteindelijk via Zevenaar, Babberich en Lobith bij Tolkamer terecht kwam. Ware ik enige uren eerder geweest dan had ik dus zomaar Meindert tegen het lijf kunnen fietsen.
Bij het koffieadres waar Carlo de scepter zwaait stonden de vlaggen strak aan de mast met de wind  richting terras.  Maar in het zonnetje en uitzicht op de Rijn werd de wind op de koop toegenomen en smaakte de koffie niet verkeerd. De koffie overigens was wel verkeerd. Koffie verkeerd dus.   
Alle 28 kilometers had ik de wind helemaal van voren gehad en tijdens de koffie vroeg ik mij af hoe mooi  het zou zijn om dezelfde weg in omgekeerde richting te fietsen en  dan met de wind in de rug. Maar ja, ook wel een beetje saai nietwaar. Dus werd het de gebruikelijke route langs de Bijland, via de dijk naar Westervoort en, om toch nog even optimaal van de wind in de rug te genieten, na het viaduct bij de vuilverbranding in Westervoort/Duiven rechtdoor weer naar Doesburg.
Met 70 km. op de teller een mooie uitsmijter van het raceseizoen. Want alle weervoorspellers kondigen lagere temperaturen en nattigheid aan. Niet fijn om dan op de racefiets te fietsen. Volgende week dus lekker op de ATB heren Bello ‘s. Zien we elkaar om 9.00 uur bij de Spar.