Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Veel gestelde vragen: (staat je vraag er nog niet bij, mail dan naar webmaster 'apenstaartje' clubbello.nl)

Ik wil een bijdrage op de website zetten

Dat is heel mooi. Inmiddels zijn meer dan 1500 keer anderen je voorgegaan. Dus dat moet jou ook lukken.

Kies voor ‘Nieuw verslag’ (in het menu, op de Homepage of bij Technieuws) en dan kom je automatisch op de pagina waar je het bericht kunt intypen. 

In het editor-blok kun je teksten intypen of een afbeelding plakken. Als je afbeelding linkse of rechtse uitlijning geeft, wordt het tekstblok daaronder naast de afbeelding gezet.

Je kunt een afbeelding in een blok plakken. Kies voor Media en ga dan naar de bibliotheek. In de bibliotheek zitten verschillende mappen. Kies voor de map ‘Ritverslagen en Technieuws’ (de bovenste). Je kunt dan met de verkenner een afbeelding van jouw computer gewoon verslepen naar de bibliotheek. Deze is dan meteen geselecteerd en die kun je dan invoegen in je verhaal.

Hoe plaats ik een bericht per e-mail op de website?

Dat is betrekkelijk eenvoudige. De mail moet wel aan 4 voorwaarden voldoen:

  1. Verstuur de mail vanuit jouw, bij Bello bekende, e-mailadres. Dit is om te voorkomen dat willekeurige anderen ook kunnen posten en ook om te weten wie je bent. Het systeem herkent je aan het e-mailadres.
  2. Stuur de mail naar clubnieuws@clubbello.nl
  3. Zet in de onderwerpregel of het om een [Ritverslag] of om [Technieuws] gaat. Gebruik daarvoor rechte haken [] en plaats één van deze woorden vooraan in de onderwerpregel. Bijvoorbeeld: [Ritverslag] Een mooie donderdagmorgen in Coronatijd. Het woord tussen de haken wordt dan op de website verwijderd en het bericht in de juiste categorie geplaatst.
  4. Voeg foto’s toe als bijlagen bij de e-mail. Het systeem plaats deze dan automatisch onder het verslag.
Ik wil een bericht op de website achteraf aanpassen

Dat is geen probleem. Je kunt echter alleen je eigen berichten aanpassen. Dat kan met terugwerkende kracht tot en met het oudste bericht.

Log in door een nieuwe bijdrage te maken. Er komt dan een nieuw concept, dat kan later zo weer verwijderd worden. Aan de linkerkant van het beeldscherm zie je een menuknop ‘Berichten’. Zie je dat niet staan, klik dan eerst even op ‘club BELLO’ in het menu linksboven en kies dan voor ‘Dashboard’. Klik hierop en dan zie je je oude berichten. Je kunt ze in de prullenmand gooien of -beter- aanpassen, zodat het bericht weer juist is.

Mocht je geen zwarte balk boven in beeld zien, dan moet je even je instellingen aanpassen. Ga naar: https://clubbello.nl/wp-admin/ Mocht je nog niet ingelogd zijn, dan kun je dat eerst doen. Je ziet dan wel een Dashboard in de kolom links. Bij ‘Profiel’ kun je  bij Toolbar een vinkje zetten bij Toolbar tonen tijdens bekijken van de site en dan naar beneden scrollen en ‘Profiel opslaan’.

Er staan ongewenste foto's op de website

Dat is vervelend, maar snel op te lossen. Maak een print-screen van de pagina met de foto, plak die in een e-mail en geef aan om welke foto het gaat. Stuur de e-mail naar de webmaster en dan wordt de foto z.s.m. verwijderd.

Er staan hele mooie foto's nog niet op de website

Snel op te lossen. Stuur deze foto of foto’s (maximaal 5 stuks per lid) per mail naar de webmaster. Dan komen ze z.s.m. op de website.

Moet ik me aanmelden voor notificatie per e-mail van nieuwe berichten?

De webmaster heeft de bestaande e-mailadressen van de oude website overgezet naar de nieuwe website. Kreeg je tot nog toe een melding per e-mail van een nieuwe bijdrage op de website, dan krijg je dat nu ook weer. Mocht bericht achterwege blijven, meld je dan op de Homepage aan met je naam en het e-mailadres. Je krijgt dan ter verificatie een mailtje, dat je moet beantwoorden. Doe je dat, dan krijg je ook bericht als je definitief in het register bent opgenomen. Onder aan elke melding vanaf de website staat een link waarmee je je ook weer af kunt melden.

Wie kan er inloggen?

Alleen leden van club BELLO hebben een gebruikersnaam. Die naam is je voornaam en begint met een hoofdletter. We hebben geen dubbele voornamen, zodat je verdere initialen niet hoeft toe te voegen  Niemand anders heeft zo’n gebruikersnaam en kan dus ook niet inloggen.

Hoe kan ik inloggen?

Op de ledenpagina staan vertrouwelijke gegevens. Om die te ontsluiten moet je inloggen. Heb je nog geen wachtwoord ingesteld of ben je het vergeten, dan kun je dat als gebruiker opnieuw instellen. Het instellen van het nieuwe wachtwoord gaat d.m.v. een e-mail dat gestuurd wordt naar jouw e-mailadres, dat je hebt opgegeven bij de ledengegevens.

Ik weet mijn wachtwoord niet (meer)

Heb je nog geen wachtwoord ingesteld of ben je het vergeten, dan kun je dat als gebruiker opnieuw instellen. Het instellen van het nieuwe wachtwoord gaat d.m.v. een e-mail dat gestuurd wordt naar jouw e-mailadres, dat je hebt opgegeven bij de ledengegevens.

De website werkt niet goed

Mocht je zien, dat er op de website iets niet goed functioneert of denkt dat het anders zou moet werken, schroom dan niet om de webmaster een berichtje te mailen. Dan kijken we of het anders en beter kan.

Mijn gegevens op de ledenpagina zijn niet (meer) juist.

Stuur even een mailtje met de juiste gegevens naar de webmaster en dan zorgen we dat het aangepast wordt.

De foto bij ledengegevens is niet zoals gewenst

Stuur even een mailtje naar de webmaster met als bijlage de gewenste foto en dan wordt het z.s.m. aangepast.

Ik heb een wens voor een uitbreiding van de website

Dat is fijn. De webmaster vindt het belangrijk dat de Bello’s een inbreng hebben in de opbouw van de website. Stuur even een mailtje met je wensen naar de webmaster. Dan kijken we of dat te realiseren is. De webmaster houdt van uitdagingen!