Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Lastige waaiertocht

Lastige waaiertocht

Het is nu volop vakantie. Velen zijn naar de costa’s en andere zomerse vakantiebestemmingen vertrokken. Zondagsmorgens op weg naar Dieren is het altijd rustig op straat, maar nu is het nog stiller. De weg voor je alleen en de spaarzame fietser een goede morgen wensen op een zomerse zondagochtend. Ruimschoots op tijd bij de Spar, waar ze de nostalgische Vlaamse frietkot hebben omgebouwd tot een hedendaagse foodcar waar biologisch verantwoorde yosha’s & froyo’s worden gepresenteerd.

Zes mannen (sorry: fietsers) zijn present: Ferry, Maarten, Meindert, Wiebe, Rocus en Ton. Wiebe met zijn ‘nieuwe’ Specialised; een als een maatpak voor Wiebe passende fiets. De bestemming wordt Emmerich, één van de vele bestemmingen in Ferry’s  Garmin. De route heeft Ferry op de site geplaatst. Gezien de samenstelling van de ploeg is het bijna vanzelfsprekend dat Maarten en Ferry de kopmannen zijn. Dit doen zij zonder morren en dit zal tijdens de hele tour niet anders zijn. Op Peeskes bult wordt de groep uit elkaar gerafeld, maar daarna verzamelden we ons weer in het zog van de kopmannen. Via de Emmericher brücke ging het aan de andere kant van de Rijn richting Nederland met als koffiebestemming Oortjeshekken. Na op de dijk zes en twintig hekken te zijn gepasseerd, waren we nog niet bij Oortjeshekken. Echter bij Millingen op de grens is een geschikte uitspanning met terras en uitzicht op de Rijn dat een prima alternatief is. Hier ontmoetten we een paar Engelse vakantiefietsers; hij heeft ook een Orbea racefiets: een Ferry good bike volgens hem.
De toch al stevige wind was inmiddels aangewakkerd tot krachtig. Deze hadden we op de dijk in de Ooypolder volop op kop. Dit werd dus waaierrijden. De smalle dijk en daarbij de sportautotoertocht maakten het lastig om in het wiel te blijven waardoor er af en toe getemporiseerd moest worden. De Waalbrug was voor ons de bevrijding want hierna werd dezelfde wind onze vriend. Via het snel Rijn-Waalfietspad ging het in gestrekte draf richting Arnhem. Hier haakte ik af richting Schuytgraaf. Gereden 106 km. en een aantal calorieën verbrand vergelijkbaar met een Limburgse heuveltocht, variant Ferry. Tot woensdag.