Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

GBBT 2010

GBBT 2010 Proloog en Etappe 1.
Voorwoord
Het voorwoord voor dit verslag is een excuus. De maker van het verslag heeft bij het werken in de Bello site een fout gemaakt zodat hij bij bedtijd 90% van zijn geschreven tekst ineens kwijt was. En het was nog wel de bedoeling om de verslagen zo actueel bijna real time op de site te zetten. Sorry, dames en andere belangstellenden, ik heb gekozen voor de nachtrust en uitstel naar zondagavond.
Proloog
Op vrijdag is iedereen en de trein op tijd op station Dieren.
Frank voegt zich bij ons in Arnhem waar de trein eveneens op tijd aankomt en vertrekt.
Hulde aan de organisatoren: we zitten mooi in enkele coupés bij elkaar.
Helaas worden we wegens een storing in Köln naar een oorspronkelijk aan te koppelen stuk trein gestuurd. We komen terecht in een overvolle trein en zetten ons neer op diverse grondplaatsen. Stop na stop kunnen we daarna een zitplaats bemachtigen.
We moeten vanaf Basel nog twee maal overstappen. Na de eerste overstap worden we verrast met een gereserveerde plaats in de restauratie en een consumptie, nogmaals: goed georganiseerd heren.
Frank Ruud en Fred ontmoeten de zangeres Harriëtte Weels, van meidengroep MAI TAI, die we ernstig teleurstellen door alle drie te bekennen dat we haar muziek niet kennen.
Na korte wandeling bereiken we het hotel waar Harry al is gearriveerd. Wiebe en Rocus zijn door files verlaat. Zij arriveren tijdens ons eten, alsook Hanneke en Maarten met hun kinderen.

Etappe 1.
Deze dag levert:
een cadeau, dat niemand gelukkig nodig heeft gehad en
twee publiekelijk uit te spreken complimenten:

Bij het ontbijt (7.30 u) wordt als eerste benut door Arre om de onvergetelijke Betadine van Arne in herinnering te brengen. Dit terwijl twee huisartsen op dat moment met lege hulp-handen stonden. Dit wil Arre vanaf nu voorkomen en reikt ons allen een noodpakketje met pillen verband, p0leisrters e.d. uit.
Wiebe vraagt daarna aandacht voor het uitreiken van het Bello shirt en dito regenjack aan Harry. Hoewel hierbij wordt aangeduid aks slechts nog maar een gastfietsertje meldt hij ook dat het peloton siddert voor zijn fietscapaciteiten. Velen vrezen hun positie in de het peloton een plaats te zien zakken. Harry neemt de beide attributen in ontvangst en geeft aan geen enkel probleem te hebben met de typering van Wiebe; hij verwacht zelfs van elke serieuze club een ballotage van minimaal 2 jaar.
De dag start daarna zoals gewoonlijk:
Een groepsfoto genomen door Hanneke en daarna op pad met nog enkele onzekerheden over de wegkapitein. Nieuw is dat de kapitein is ge-GPS’t en nieuw is dat we er twee hebben, want er zijn twee Garmins in ons midden. Als dat maar goed gaat. Ook nieuw is dat de democratisering een nieuwe fase is ingegaan. Iedereen wil invloed hebben op de keuze van de lunchplaats.
Op 50% van de dagafstand en op 30% van de hoogte wordt al koffie gedronken en we lunchen op 70% van de dagafstand en 50% van de hoogtemeters.
Wim ontvangt de complimenten voor de goed gevulde lunch die hiermee publiek zijn gemaakt. Daarna volgt nog een redelijke klim waarmee etappe 1 een acceptabele belasting geeft.
Ferry en Coen hebben hun planning duidelijk verbeterd en hiermee is compliment 2 publiek.
Tot slot ontvangt de hele groep een compliment voor de goede prestatie in allerlei opzicht. Hierbij vragen we de lezers hun fantasie te gebruiken.
Allen kijken terug op een dag met matig weer maar de vooruitzichten zijn zonniger en zonder regen.
Nog vermeld moet worden dat in het stadje Beaufort de jeugd sprongen op de mountainbike maakten en daarbij landen op een groot luchtkussen. De levendigheid van het stadje kan nog worden geïllustreerd met de belevenis dat een rol hooi op straat viel en later met een tractor werd opgehaald.

Tijdens het diner meldt de reisleider Ferry dat morgen de koninginnenrit zal zijn. Zie daarvoor het volgende verslag.