Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

Afvalrace

door

in
Was het appje van Arne met de waarschuwing om 8.30u bij de Spar te verschijnen de aanleiding dat er maar liefst 9 Bello's in een stralende ochtendzon aan de start stonden? Wiebe, Ton, Willem, Roel, Meindert, Maarten, Ferry, Pieter en schrijver dezes. Om 8.35u verscheen vervolgens ook nummer 10…..Arne zelf. 
Zoveel hoofden, zoveel zinnen, de een wil naar Wageningen, de ander naar Teuge, Elten, Kootwijk, enz. Uiteindelijk wordt het Laren.
In een heerlijke ochtendzon via Tonden, Voorst en Twello de dijk op richting Deventer. Nadat we goed zijn warm gedraaid, wordt het alsmaar onrustiger in het peloton en op kop wordt het tempo steeds hoger opgevoerd, eindigend met een mooie sprint naar de brug die door Maarten gewonnen wordt. Van daaruit koers naar Laren.  Met Laren in zicht opnieuw de ene na de andere tempoversnelling en met een snelheid van boven de 42 per uur denderen we Laren binnen.
Nadat we op de luxe loungebanken zijn neergeploft maken we de keuze voor ons gebak: Vlierbessen blijkt vandaag de favoriet en die blijkt inderdaad voortreffelijk te smaken. De pauze wordt door Wiebe aangegrepen om het samenvallen van het feest ter gelegenheid van 35 jaar Aart en Inge en de Bello 3-daagse aan de orde te stellen. Nadat de Bello-afvaardiging naar '35 jaar Aart en Inge' is besproken en de tweede ronde koffie is gebruikt gaan we weer op huis aan. 
In lochem gaat Meindert in gezelschap van Wiebe een tandje minder rijden. Zo blijven er 8 over, die overigens ook in een aanmerkelijk rustiger tempo dan op de heenweg richting Zutphen en Dieren koersen. Bij het kanaal neemt Roel de afslag naar Eerbeek, meteen daarna gaan de overgebleven 7 Bello's Dieren in. Ineens is Ferry weg, die wil blijkbaar hoogtemeters maken en heeft koers gezet naar de Posbank. We brengen Willem bijna tot aan de voordeur en als we een stukje zandweg binnendoor naar Ellecom nemen, blijkt Arne zijn banden te willen sparen en vaart zijn eigen koers richting de Steeg. 
Pieter neemt afscheid in Ellecom, Maarten in Rheden en ik Velp. Zo blijft Ton alleen over met nog een 10-tal kilometers naar Arnhem-Zuid voor de boeg. Met 103 km op de teller kom ik thuis aan en ga ik teverden verder genieten van een mooie zomerse lentedag.