Slider09
Slider08
Slider07
Slider06
Slider05
Slider04
Slider03
Slider02
Slider01
previous arrow
next arrow

De laatste 5 ritverslagen:

 • Beste Bell

  Beste Bello’ers, Door een naar mijn zin te lang durende knieblessure stap ik enkele weken niet op de racefiets (en ga ik ook niet meer hardlopen). Ik wil eerst weten of de blessure met rust weer weg gaat. Zoals jullie zien, train ik momenteel mijn vingers met het vernieuwen van de website. Laat mij meegenieten van jullie belevenissen door het schrijven van verslagen! Niet alleen Wiebe en Bouke kunnen typen, er zijn er volgens mij nog meer die ook tien vingers hebben waar voldoende beweging in zit om de toetsen in te drukken.
 • Willem, je

  Willem, je leeft! Ik/wij hoorde(n) en zag(en) niets meer van je. Althans op fietsgebied. Des te meer op de website. Die ziet er goed uit. Leuk is ook te constateren dat er afgelopen week 60 “hits” zijn geweest. Wie zijn dat toch allemaal? En, je wordt op je wenken bediend. Aart (vdB ) schrijft het ritverslag van vandaag. Beterschap en we zien je graag gauw weer aan de start verschijnen.
 • Dat was ef

  Dat was effe schrikken. Op mijn klokje van de fietscomputer was het reeds 8.46 uur, toen ik vanuit Hall naar “Wiebe’s Place” moest fietsen. Normaal koers ik met een snelheid van 27 km/u naar Dieren, maar dit keer zat ik rond de 31 te fietsen. Uiteindelijk bleek ik nog voor negenen op de aanvangsplek te zijn gearriveerd, omdat mijn klokje ver voor liep. Wel stonden Wiebe en Roel reeds smachtend te wachten, want er moest koers gezet worden naar de Blauwe Kamer, een van de langere routes. Via de Carolinahoeve en de Posbank, waar Roel even flink doortrok, kwamen we bij de Emmapiramide. Woensdag had ik het parcours daar goed verkend, want de Enecotour( Ronde van Nederland, dus) kwam daar flits, flits, flits langs. Ik werd gelukig niet verrast door beide heren.(hielden ze zich in?) De eerste kuitenbijters hadden we gehad en via Warnsborn en Oosterbeek, waar nog even gediscussieerd werd over niet te betalen onroerend goed met fraaie rieten daken lieten we de koeien achter ons (vreemd, ze bewogen niet) en werden bij Renkum nog even vergezeld door een ouder heerschap met fraaie racefiets. Roel wilde voor de Wageningse berg linksaf, maar met niet aflatende eerzucht dwong Wiebe ons nog tot een extra krachtsinspanning naar de voormalige FC.. De benjamin van het gezelschap moest even passen, maar beide heren waren gelukkig niet van plan hard door te koersen. Kop over kop bereikten we tenslotte onze tussenstop. De Rhenense gastheer vergastte ons op uit de kluiten gewassen kersenvlaaipunten, die we ons,met uitzicht op “Beelaerts van Blokland”, goed lieten smaken. Na de “brunch” maakte Roel even van de mogelijkheid gebruik zijn crank vast te draaien. Dat zou onderweg nog een aantal keren moeten gebeuren.Gardelli moet weer even aan de slag.. of word het toch een TREK? De racebaan van Opheusden-Heteren leverde ons weer een potentieel lid in de trein op. Deze man verzaakte niet en in de waaier koersten we met zo’n 38 km/h naar de brug. Via de Italiaanseweg, altijd weer langer dan je denkt, werd tenslotte weer Burgers Dierenpark bereikt, waar Roel het even niet kon verkroppen dat een aantal mountainbikers ons passeerden. We hadden ze nog voor het bord Rozendaal te pakken en met 50 km/h vlogen we het dorp door. Dat was voor ondergetekende ongeveer het verzuringspunt. De laatste route onderlangs de Zijpenberg naar de Schaapskooi vloog Wiebe cyclecrossend langs de “zeer oplettende” wilde paarden en bij deze jongen ging het licht langzaam uit. Via Ellecom bereikten we tenslotte Dieren. Voldaan en met een gemiddelde snelheid van 28,5 KM/H kwam ik om 13.37 uur in Hall aan. Ja van den Berg ook door de week moet je fietsen om op zondag fris mee te kunnen. Gelukkig heb ik nu meer verstand van hypotheken.
 • ’t Is stil

  ’t Is stil op de website. Wordt er niet gefietst dan? Jawel, in verre landen. Lees op de website wat Willem en Pieter uitspookten in het buitenland. En van Aart (v.d.B ) hoorde ik dat hij in Itali? de bergen heeft gegeseld. En wat te denken van de mannen die LBL hebben gefietst? Door de hitte was de langste afstand afgelast maar als je, zoals Bouke en z’n gastheer, 30 km. verkeerd rijdt, dan kom je toch nog een aardig eind in die richting. Ze hebben het geweten die mannen. Een goed verhaal op onze site waardig, maar de energie daartoe onbrak blijkbaar. Verder moesten de A- en B-club het in de vakantieperiode doen met een afgeslankte bezetting. Zoals vorige week toen Pieter en Wiebe samen een rondje Deventer hebben gefietst. Maar de vakantie loopt ten einde en dus stonden er vanmorgen 4-man aan de start in de v.d. Waalslaan. Aart (v.d.B ), Roel, Ruud Veltenaar ( jawel ) en Wiebe. Bouke was vertrokken naar de B-groep en daar bestaat hoe langer hoe minder begrip voor. Hij fietst als in zijn beste jaren en zo’n renner misstaat niet bij de A-groep. Dus Bouke ……… De keuze viel op een rondje Laren. Binnendoor naar Zutphen, daar de dijk langs de IJssel op en bij Gorssel het pontje over. In Laren smaakte de koffie en het appelgebak uitstekend en via Vorden en de nieuwe brug bij Zutphen werd binnendoor naar Hall gekoerst waar Aart werd afgeleverd. Bij de Hallse brug splitsen zich de wegen voor Roel en Ruud naar Eerbeek en Wiebe naar Dieren. Rond 13.00 uur eindigde de fietstocht met 95 km. op de teller en een gemiddelde van 30 km. Dat geeft al aan dat er bij tijd en wijle flink werd gekoerst. Kop over kop werd,met snelheden tussen de 35 en 40 km., het gemiddelde aardig opgevoerd. Ruud bleef goed bij maar moest wel de kop een aantal keren laten voor wat het was. Een mooi tochtje met mooi fietsweer. En je vraagt je dan af waar dan Willem en Pieter uithangen. En August zien we al helemaal nooit meer. We horen zelfs niets meer van hem. Maar volgende week zondag is er voor iedereen een herkansing, dus wie weet. Tot volgende week.
 • Zoals elke

  Zoals elke week in onze zomervakantie, kwam Pieter mij vanmorgen bij de Caravan (Porec, Istrie) ophalen voor ons zondagse ritje. Hoewel het bloedje warm was (ca 37 gr Celsius) hebben we toch nog 65 kilometer kunnen fietsen (op de mountainbike). Wel hebben we onderweg 2 (twee) keer koffie gedronken. Nadat ik Pieter had afgeleverd op zijn camping, ben ik weer langs de kust teruggefietst naar onze eigen camping. Tot spoedig ziens in Nederland.

E-mail ontvangen als er nieuws op de website geplaatst wordt? Klik dan op de afbeelding hierboven.

Wil je een nieuwe bijdrage op de website zetten, stuur dan een e-mail naar:
clubnieuws@clubbello.nl en verstuur het liefst vanaf jouw e-mailadres dat bij club BELLO bekend is.

Begin de titel van je bijdrage (vakje ‘Onderwerp’) altijd met: [Ritverslag] met daarachter de titel.
Bijvoorbeeld: [Ritverslag]Een mooie zondagmorgen in maart.

Voeg, indien gewenst, in de tekst van de e-mail afbeeldingen en/of foto’s toe.