Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Lent, informatievoorziening en een missend deel van een kerk

Twijfelachtig of het goed fietsweer zou zijn vandaag arriveerden Willem, Arre en ondergetekende vanmorgen iets voor negenen bij De Spar. Het regende mot. Onder de luifel van de winkel werd besloten om tegen de Zuid Westelijke wind in te vertrekken richting Elst. Niet over de Veluwezoom, maar langs de IJssel. Want als je niet vaak op de racefiets zit of niet een hele goede conditie hebt, dan beginnen we niet met de heuvelen.

Het werd snel droog en dan was er alleen nog de wind. Arre reed op zijn ijzeren fiets een mooi tempo en Willem nam spontaan de kop naast Arre. Langs de Pleijweg bij Arnhem richting Elst. Maar dat zou wel rap binnen bereik zijn, dus na overleg onderweg reden we naar Lent. Prachtige route via Bemmel.

De koffiebreak bracht, naast appeltaart, ook allerlei onderwerpen in ons gesprek. Per slot van rekening was het wel een hele tijd geleden dat we elkaar hadden gesproken. Zo waren de ritverslagen van de ‘23GBBT een gemis die we hebben ervaren. Sowieso de ritverslagen worden gemist. Het is een verbindend element in onze illustere Club. Voor ’24 werden al zelfs ideeën gelanceerd om de GBBT in de Elzas te houden. Iedere Bello kan daar naar eigen believen langere, hogere ritten maken en mogelijk dat daar op een grote deelname kan worden uitgezien. Volgens Willen zal het wel in de Club Bello Jaarvergadering ’23 worden besproken. Volgens deze betrouwbare bron komt die vergadering er zeker wel aan. We zijn in gespannen afwachting.

Terug via de dijk. Man, daar leek, voor mij in ieder geval, geen einde aan te komen en van de verwachte meewind was hier lang niet altijd spraken. Het was afzien! Bij Gendt viel mijn oog op de Hervormde kerk: dat lijkt wel een halve kerk. Het schip mist een groot deel, terwijl de toren apart staat op de plaats waar je hem zou verwachten. Wie weet wat daar aan de hand is geweest?

Heerlijk gefietst met elkaar en na 93 kilometer kan ik mijn fiets in bad stoppen. Daarna mezelf en we kijken terug op een fijne, gezellige rit. Volgende week weer?

2051520cookie-checkLent, informatievoorziening en een missend deel van een kerk