Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Rondje Mossel

Als ik vanochtend richting de Spar rijd vraag ik me af of er iemand zal zijn. Doodse stilte op de app, die af en toe volstroomt voordat er gefietst gaat worden. Net als “vroeger” rijd ik gewoon aan; wie komt meldt zich en wie niet komt of te laat is mist een altijd leuke rit. Ruim voor half negen niemand te zien bij de Spar waarop ik nog een klein lusje fiets. Bij een 2e aankomst staat daar Willem, even later ook Rocus en daarna Ferry. Voor de zekerheid maak ik maar weer kennis met de heren maar dat blijkt niet nodig. Ze weten nog wie ik ben. Rocus wil naar de Mossel en Ferry heeft (natuurlijk) een mooie route heen en weer terug. Twee aan twee gaat het via de Carolinahoeve, koepel de kaap, de Zijpenberg en Emmapyramide over de Schelmseweg richting Oosterbeek. Bij het Openlucht museum een voor mij onbekend en mooi slingertje. Vanuit Oosterbeek naar het westen, door Wolfheze en uiteindelijk op de weg van Het Planken Wambuis iets voorbij Juffrouw TOK naar rechts naar de Mossel. Daar is het een drukte van belang. We zijn niet de enige fietsers met deze bestemming. De fietsen staan nog niet of Rocus heeft zich al opgesteld in de rij voor koffie en appeltaart met slagroom. Het smaakt ons goed. Rocus krijgt nog wat route tips (o.a. fietsrouteplanner.nl) en zonder een tweede ronde koffie gaan we door. Nu richting Otterlo, dan naar Hoenderloo waar de noordelijke variant richting huis wordt genomen. Beekbergen en Lieren worden aangedaan en dan met een bochtje terug naar het Apeldoorn-Dierens kanaal dat enige tijd wordt gevolgd totdat rechtsaf richting Loenen opportuun lijkt. Dan via bekende wegen richting Dieren. Na eerst Rocus vaarwel te hebben gezegd volgt Willem en ook daarna Ferry in Ellecom. Kort daarna ben ik thuis. Ruim 3.5 u gefietst met 104 km op de teller. Bello’s kunnen dat (en ik ook nog). Heerlijke tocht.

2051480cookie-checkRondje Mossel