Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Er was er één jarig, hoera, hoera!!!

Er was er één jarig, hoera, hoera!!

Op deze zon overgoten zondag, verschenen zowaar vijf Bello’s aan de start en wel Ferry, Roel, Willem, Rocus en schrijver dezes. Het was al weer een hele tijd geleden dat we met een dergelijke grote groep aan de start verschenen. Allen gehuld in een lange broek, beenstukken, overschoenen en sommige al met winterhandschoenen, het was vandaag zeker in het begin best fris.

Zoals gewoonlijk kijken we naar Ferry niet met de vraag, wat eten we vandaag, maar waar gaat de rit naar toe. Voor de verandering wordt ’s Heerenberg voorgesteld, maar volgens de wegkapitein via een niet gebruikelijke weg, we zullen zien!

Het begint al bij Doesburg waar we niet voor de eerste keer vandaag fout rijden, de route gaat over de IJsseldijk richting Giesbeek en niet door de wijk Beinum of richting Angerlo en zo zullen er vandaag nog enkele afslagen fout worden genomen, ga ze niet allemaal benoemen en zeker niet die keren dat ik zelf de veroorzaker was 😊.

Ik neem aan dat Ferry voor de liefhebbers de volledige route nog wel op de site zal zetten. Uiteindelijk kwamen dicht in de buurt van Tolkamer en voorgesteld werd om maar daar koffie te gaan drinken en dan na de koffie via ’s Heerenberg terug. We werden zoals al jaren hartelijk ontvangen door uitbater Carlo, de beste man werkt al 60 jaar in de horeca met veel plezier en ook op zijn 74ste denkt hij nog niet aan stoppen.

Ja en wie was er nu jarig? Rocus melde dat hij eind september jarig was geweest en ons vandaag trakteerde op koffie met appeltaart, alsnog van harte gefeliciteerd en op zijn verzoek werd er niet gezongen.

Tijdens de koffie werd er o.a. gesproken over de kosten van onze gezondheidszorg en diverse andere zaken passeerden de revue.

Op de terugweg ging het via Stokkum, ’s Heerenberg, Zeddam, Kilder naar Wehl, waar we zowaar werden ingehaald door Meindert op zijn nieuw aangeschafte elektrische brommer in de vorm van een fiets, het merk weet ik niet meer, maar hij zag er fraai uit.

Uiteindelijk was ik rond de klok van één uur thuis met 86 km op de teller, een mooie rit op wellicht een van de laatste mooie dagen van oktober op de racefiets.

2051050cookie-checkEr was er één jarig, hoera, hoera!!!