Als ik rond 8.52 bij de Spar arriveer heerst daar volledige rust. In afwachting van wat komen gaat kijk ik op de telefoon en zie dat alle vanochtend aangemelden zich afmelden. Ze vrezen regen. Juist voordat ik bedenk wat nu te doen komt Wiebe aanfietsen. Graag had hij zich bij de aangemelden gevoegd maar moet nu tot zijn spijt constateren dat alleen ik er sta. Na kort overleg starten we met als aanvankelijke bestemming iets in het zuidwesten ivm de wind. Na 200 m laat Wiebe echter weten dat Zutphen een betere bestemming is, dus dat wordt het. Later meldt hij dat dit ook de route is die hij zou fietsen als er geen Bello’s bij de Spar stonden. Wind mee heen en terug dus tegen; je moet maar durven. Het is heerlijk weer met een wat natte weg. Vlak buiten Eerbeek constateer ik een afloper achter. Gezamenlijk wisselen we mijn achterbinnenband. Wiebe kan zich niet herinneren wanneer hij dit voor het laatst heeft gedaan maar aan zijn hulp is dat niet te merken. De CO2 patroon werkt vlekkeloos ,vieze handen worden schoongemaakt met water uit zijn bidon enĀ  voort gaan we weer. Steeds meer blauwe lucht en helder licht zijn ons deel en wij prijzen ons gelukkig ons niet te hebben laten afleiden door onjuiste voorspellingen. In Zutphen blijkt de Volks kantine juist vandaag gesloten maar de ijs- anex koffietent op de hoek kan ons goed hebben. Latte machiato, appeltaart met slagroom, een bolletje ijs en het bespreken van de toestand in de wereld, de te dikke medemensen en het niet dragen van een fietshelm passeren onder andere de revu. Daarna gaat het richting Warnsveld om daar rechtsaf te draaien (en later nogmaals) richting Bronckhorst over fietspad, dijk en fietspad. We volgen de IJssel en rijden via Doesburg weer richting Dieren. Wiebe rijdt rechtdoor en ik sla linksaf naar Rheden. Met 76 km op de teller meld ik me mooi op tijd thuis met zonneschijn en zonder een spatje regen te hebben gevoeld of gezien. Weer een mooie ochtend in de buitenlucht!

2050970cookie-checkvertrouw we weer app niet