Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Op de maandag

Wegens de regen is voorgesteld de zondagrit op maandag te verrijden. De aanmeldingen komen langzaam op gang zodat het idee ontstaat om een rondje te rijden en de Bello’s (bijna) thuis op te pikken. En nog mooier, iedereen maakt hetzelfde aantal kilometers. Eerbeek, Ellecom, Rheden en Velp vormen op deze manier al een kwart van het beoogde rondje. Alleen de timing kan nog iets beter, door een vertraging komen we te laat in Rheden. Doch deze is zo verstandig om naar Velp te rijden zodat we daar dan compleet zijn.

Via Arnhem rijden we naar Otterloo, waar in noordwesten een mooie bui gespot wordt, en we deze dus op de weg naar Hoenderloo volledig over ons heen krijgen. Zeiknat kunnen we daar bij de bakker koffie drinken en een beetje opwarmen. Weer goed gemutst kunnen we door naar Beekbergen, Lieren, Klarenbeek en Hall. Hoewel het veel droger zou zijn dan de zondag, wordt toch een volgende bui zichtbaar. Omdat we zuidoostelijk rijden, snellen we hem vooruit. Helaas blijken de wegwerkzaamheden op de Polveenseweg een hele dag te zijn uitgelopen zodat we een omleiding voor de kiezen krijgen. Op deze omleiding heeft een 28mm achterband niet gerekend en geeft de brui eraan. De regenbui grijpt zijn kans en leegt zich op de bandwisselende Bello’s. Dit keer is het wel mogelijk een regenjasje aan te trekken. Na de redelijk snelle wissel rijden we door en bij Hall is de zon weer terug en verwarmt het viertal. Bij Laag-Soeren splitst Eerbeek zich af en vervolgen de andere drie hun route over de Elsberg richting hun respectievelijke dorpen.

Voor twee van de vier was het de eerste serieuze rit na de Alpen. Met 86 km op de teller niet slecht, maar met een gemiddelde temperatuur van 11,4 graden (en een minimum van 8) is het weer wennen aan de herfst.

2050930cookie-checkOp de maandag