Op 8 augustus 2021 mocht ik Ferry vergezellen op de eerste Bello-schreden op de Waaldijk naar Nijmegen. Vandaag zou deze actie voor de tweede keer plaatsvinden. Ferry, Roel en Arre stonden klaar bij de Spar. En daar stond zowaar ook Wiebe, twee weken geleden nog getackeld door een bacterie, en nu weer monter en fris tussen de Bello-azen. Goed man!

In Dieren stond zuidenwind (en een grandioze temperatuur), dus kwam Nijmegen als optie boven. Ferry toverde uit zijn telefoon een mooie route en zo gingen we met een grote westelijke boog naar Nijmegen. Zie onderstaande kaart, een fraaiere routeweergave is trouwens te vinden in het verslag van 8-8-2021.

De A15-brug over de Rijn bij Doorwerth is redelijk bekend, de brug bij Ewijk met zijn drie fraaie pilaren is een geweldig schouwspel. Het kost wat tijd, maar zeer de moeite van het rijden waard, en we zijn toch in training voor de GBBT.

Van Ewijk naar Nijmegen rijden we met wind in de rug over de autovrije Waaldijk, veel groen en hier en daar een binnendijkse plas. Prachtige omgeving, met vlak voor Nijmegen een fraai koffiehuis en met terras met uitzicht. Er wordt niet gestopt, het doel is de Waalkade. Erg jammer want Nijmegen ontvangt ons wel gastvrij, maar helaas met de resten van de Driedaagse. Podia worden nog afgebroken, glasscherven moeten nog worden opgeruimd en de terrassen zijn vooralsnog gesloten. Na het nodige zoeken en acrobatisch klimwerk bereiken we de Hoogstraat vlak bij het Valkhof, waar we op het terras troost vinden in flinke porties slagroom bij het appelgebak. Uiteraard wordt stilgestaan bij de prestaties van de renners in de Tour. Sommige zijn van mythische omvang, gehoopt wordt op een mooie overwinning voor Fabio Jakobsen.

Daarna terug door de Betuwe. Eerst een stuk Waaldijk, waarna we vlak na Lent een afslag missen en de dijk vervolgen om vervolgens Bemmel, Angeren en Huissen tegen te komen. Hoogtepuntje: na Bemmel rijden we Baal binnen, zo klein, nog nooit van gehoord. Als je op Google kijkt, blijkt er zowaar ook nog een Klein Baal te bestaan.

Via de Pleijroute naar het noorden, waar het groepje dorp na dorp kleiner wordt. Wiebe wordt keurig thuis afgezet, een kleine 110 km op de teller en nog steeds het hoogste woord. Conclusie: een mooie route en een gezellige tocht met de Chef in ons midden.

 

 

2050450cookie-checkNijmegen