Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Otterlo

Vandaag staan we met z’n zessen aan de start, Meindert, Roel, Pieter, Jan, Arne en ik. Omdat we al in de maand juli zijn en binnenkort de GBBT gaan rijden is het voorstel via een geaccidenteerde route naar Otterlo te rijden. Meindert die helaas niet meegaat met de GBBT heeft minder motivatie om hoogtemeters te maken en haakt al snel af om solo verder te gaan. Jan geeft aan om 12 uur weer thuis te willen zijn, later zal blijken dat dit gaat mislukken.

We rijden eerst de Elsberg op en gaan daarna richting Posbank. Wat is de Veluwe ’s-morgens mooi, er is geen verkeer en het zonlicht strijkt door de bomen. Bij de Posbank nemen we de afdaling en gaan richting het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Nu volgt de tweede beklimming langs de schaapskooi met aansluitend het mooie fietspad richting Velp (de Herkhuizerweg).

Via de Alteveerseweg en de Pinkebergseweg in Velp krijgen we de klim over de klinkers (de Kluizenaarsweg) naar de Beekhuizenseweg. We gaan nu richting Rozendaal en komen op de Schelmseweg. Via Warnsborn gaat het verder naar Oosterbeek waar we afdalen tot het niveau van de Nederrijn om via de Italiaanseweg de verloren hoogte weer terug te winnen. Hier raken we elkaar kortstondig kwijt, maar met een telefoontje is alles snel opgelost.

In Heelsum nemen we de Bennekomseweg en vervolgens de Telefoonweg en steken de spoorlijn van Wolfheze naar Ede over. Verder gaat het over de Ginkelse hei. Op km55 kruisen we de Arnhemseweg bij Juffrouw Tok waar we helaas geen koffie kunnen drinken omdat de zaak  gesloten is. Dan maar naar Mossel, we denken aan de deadline van Jan.

We nemen het fietspad van de Hessenweg, maar dit blijkt niet de goede route naar Mossel. Zo komen we uiteindelijk na 65 km toch in Otterlo terecht, de oorspronkelijk bedachte pauzeplek. We belanden op het terras van wat vroeger Carnegie Cottage heette.

Jan blijkt nu echt te laat thuis te komen, maar we rijden wel solidair met hem mee terug via Oud Reemst en de Koningsweg, naar de A50. Tijdens dit stuk neemt onze snelheid behoorlijk toe omdat er ander fietsers zijn die dreigen ons uit de wielen te rijden en dat laten we natuurlijk niet zo maar gebeuren.

Bij de A50 nemen we afscheid van Jan en Arne. Arne rijdt liever over Velp naar de Steeg, terwijl Roel, Pieter en ik de voorkeur geven aan het fietspad naar de brandtoren. Hier verlaat ook Roel ons en rijden wij tenslotte met z’n tweeën terug naar Ellecom. Na 97 km en 650 hoogtemeters is onze zondagmorgen fietstocht ten einde. Een echte “ouderwetse” Bello tocht.

2050370cookie-checkOtterlo